Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

L'Europa eSports fa història en la temporada de la seva fundació com a secció

26 Març 2019 Àngel Garreta
Celebració d'un gol virtual Celebració d'un gol virtual FIFA 19 (captura)

Un bon dia algú truca a la porta de l’Europa i, en poc temps, es crea una nova secció. Acabada la temporada signa el primer gran èxit.

Una secció esportiva que no ocupa ni terreny de joc ni vestidors del Nou Sardenya. Almenys no físicament. Es tracta de l’Europa eSports, la secció del videojoc FIFA del CE Europa. Aquest món peculiar i totalment diferent als esports convencionals s’emet per internet (el club té un canal propi a YouTube) i tot el que l’acompanya té un caràcter virtual. En parlem amb qui és el fundador i ‘alma mater’ de la secció, Àlex Beltran o BeltryHD al videojoc.

Com aterren els eSports a l’Europa?
Tot comença a gestar-se, per la meva part, abans de l’estiu del 2018. Jo acabava de superar amb el Llagostera el llarg play-off de Regional (el mateix d’aquest any amb l’Europa). Allà em van incorporar per donar un salt de qualitat i professionalitat al projecte dels gironins als eSports. Per diferències amb la plantilla, vaig decidir sortir. Tenint clar que volia continuar de mànager, vaig conèixer una noia que col·labora de fotògrafa a l’Europa i em va fer d’enllaç per a poder proposar el projecte a un club que tenia tot el que buscava per a poder desenvolupar una idea a llarg termini. Ens va ser molt fàcil entendre’ns i aquí estem, gaudint del primer gran èxit de la secció.

I marcant un repte inicial molt ambiciós, l’ascens!
Realment, i amb les meves experiències prèvies a aquesta modalitat, era un objectiu molt ambiciós per a una primera temporada on el que realment buscava era crear una base de club, tant a nivell professional com a nivell de fer pinya amb un grup de jugadors. Tot i que l’equip era bó, l’objectiu real era fer un bon paper en lliga i clasificar-nos pel play-off, on fer un digne paper ja hauria servit. Vam superar les expetectatives els tres primers mesos. És el meu quart ascens en quatre temporades als eSports, però sens dubte aquest ha estat el més patit i també el més gaudit.

I a Quarta Divisió, què?
No tindrem tant de temps per a preparar-la com sí que vam tenir per Regional, però ara tenim clar què s’ha de reforçar i ja ens hem posat a treballar. A la Quarta Divisió, la primera de les ‘professionals’ de la VFO (la lliga oficial FIFA), l’objectiu és no perdre la categoría i assegurar l’abans possible la permanència. La plantilla ja sap que el principal objectiu és un projecte ambiciós per intentar rematar la feina en la tercera temporada.


190326 esports 1
Beltry entre un comandament de la 'play' i l'escut dels eSports

 

Els eSports aterren per quedar-se al club?
Tot això dependrà de l’entesa entre club i mànager, però per part meva no hi haurà cap problema. Estic molt agraït per com el club s’ha implicat en tot moment i com es segueix tota l’actualitat dels eSports. El fet de ser considerats com un equip més dins de l’estructura del club és una gran motivació, rematada amb el seguiment de tothom, des del president fins al cap de premsa, que han estat per nosaltres des del primer moment. Si depèn de mi, la meva intenció és encapçalar aquest projecte durant tot el temps que em sigui possible. Vull també agraïr la feina d’en Roger Just, segon capità, que s’ha implicat molt en l’aspecte més tàctic de l’equip.

Com funciona el dia a dia de la secció?
És bastant complex. Aquest any hem entrenat entre tres i quatre dies per semana quan hi ha hagut competició i el compromís de la gent ha estat, en general, bó. Cada matí, cap a les vuit, passo la llista de convocats pel grup de l’equip al mòbil, on cadascú s’apunta segons la seva disponibilitat. Cap a les 18 hores, i després de consultar-ho amb en Roger, es publica l’onze que defensarà els colors de l’Europa al camp virtual. Les ordres les transmeto jo per micròfon, unes ordres que escolten els altres deu companys que també juguen el partit. De vegades, en Roger estudia alguna jugada per posar-la en pràctica al joc, tot i que això ho potenciarem més en aquesta nova temporada. Pel que fa als fitxatges, els jugadors venen a l’equip virtual per provar i, després de dos o tres díes de proves,  es fa una valoració i es comunica la decisió del club.


Un món d'anècdotes

El futbol és el mateix, 11 contra 11 en un rectangle de joc amb dues porteries, però poc tenen a veure el món real i el virtual. No obstant, les anècdotes també formen part d’aquest joc de PlayStation, com per exemple quedar-se dormit abans de poder agafar el ‘mando’ (els duels es juguen generalment a les 23 hores) o tenir el fill malalt a casa i, dels crits que se sentien pel micròfon pel qual es comuniquen tots els jugadors de l’equip, semblar més que jugava el nen que no pas el pare.


Una plantilla pel record

És evidentment històric fundar una secció, del caràcter que sigui, dins una entitat esportiva i assolir l’èxit en la primera campanya. Tota una sèrie de jugadors de la PlayStation passaran a omplir una pàgina del record d’aquesta secció virtual amb el seu nom de guerra digital. Ja formen part del ‘saló de la fama’ del FIFA en clau europeista els següents jugadors de la primera de les plantilles de l’Europa: iDark_ESP23, DavidCr723 Oriolette, Er_Lokotron, Skeletorbcn, Mssv, Samuel2Sas2, Daniiii0509, Ericceron98, SeeergioGM, Itssergii, Skaman89, Patrickmda, Rjust98, Borjaqc98 MrkShini, Topo_Bcn, Besieger13 i el capità BeltryHD.

Tots ells, comptant els diferents mercats de fitxatges, han format part de l'Europa eSports en la seva primera temporada competint a la darrera categoria, la Regional, tot assolint l'èxit de l'ascens en un play-off llarg i patit però que va servir per consolidar el nou projecte de l'europeisme. Un projecte que no deixa de créixer.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics