Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

... i un dia va irrompre Soto!

30 Octubre 2018 Àngel Garreta
Soto celebrant al Nou Sardenya el seu primer gol a Tercera Divisió Soto celebrant al Nou Sardenya el seu primer gol a Tercera Divisió Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

És el nom propi de les darreres setmanes. Àlex Soto, jugador de l'Europa B, ha arribat amb força i determinació al Primer Equip.

Quatre jugadors del Filial van saltar al Primer Equip a l'estiu per formar-ne part de ple dret. Amb la temporada començada, la matinal de l'Onze de Setembre un nou nom provinent de la base sorprenia a la parròquia escapulada en el partit contra el Santboià quan el seu nom s'anunciava per megafonia per saltar al camp: el davanter Àlex Soto, de l'Europa B. Entrat a la segona part del partit, va culminar 45 minuts espectaculars i va fer l'assistència a Varona per tal de marcar el gol del primer triomf de l'Europa a la lliga.

Des de llavors, Soto ha sortit de titular en tots els partits de l'Europa a Tercera Divisió i s'ha estrenat com a golejador en les darreres dues jornades. Les seves dianes recents valen 4 punts a la taula classificatòria. Als mitjans oficials del club hem volgut parlar amb el futbolista revelació d'aquest inici de temporada.


181030 soto 1
Soto en una jugada a Ascó d'aquest passat dissabte

 

Com va ser per a tu el dia que t'estrenes amb el Primer Equip?
La veritat és que fins que no em van cridar per anar a escalfar, el mateix dia del partit, no em feia a la idea. Sí que és cert que estava una mica nerviós pel que podia suposar el debut, però tenint en compte que ja havia format part de la convocatòria contra el Prat i contra el San Cristóbal, ja em sentia amb més confiança pel que fa als companys i la situació d’anar convocat amb el Primer Equip.

Debut a Tercera i assistència de gol. Millor impossible, oi?
I tant! Fer el debut a casa, que les coses sortissin bé, l’equip aconseguís la primera victòria i a més poder fer l’assistència a Varona, que ens coneixem de fa anys, va ser un moment únic. El millor amb la samarreta de l’Europa sense dubte!


181030 soto 2
Amb el seu company Varona celebrant el gol del primer triomf de l'Europa en lliga

 

Des d'aquell partit, titular en tots els encontres fins al dia d'avui. T'ho esperaves?
Sincerament no, principalment perquè fins el dia del debut no havia fet cap entrenament amb el Primer Equip i, sabent dels jugadors que hi ha a les posicions davanteres, no ho pensava pas.

La teva consolidació a l'equip arriba al seu punt més alt els darrers dies, amb gols decisius per sumar punts contra la Fundació Grama i l'Ascó. Com vas viure aquests partits?
Van ser partits complicats. A la Grama vam poder fer més mal del que vam aconseguir i finalment ens van acabar empatant. En canvi, amb l’Ascó vam poder refer-nos dues vegades dels seus empats. Crec que a nivell personal han estat els partits que més còmode m’he trobat gràcies a la confiança dels companys i també a la dels entrenadors apostant per mi durant les últimes setmanes.

Què suposa per a un jugador de la casa com tu que en els darrers dos duels de lliga més del 50% de l'onze inicial sigui format per gent sortida de la base?
Suposa, en primer lloc, saber que tens companys amb qui t’entens millor pel fet de conèixer-los més; i en segon lloc, un motiu d’orgull i de saber que al club s’estan fent coses bones en aquest sentit. És una dada molt positiva no només pel club, si no també pels propis joves de la base.


181030 soto 3
Controlant la pilota a Terrassa

 

A la graderia ja parlen de tu com el jugador revelació de la temporada...
M’agrada ser prudent però estic gaudint molt d’aquests partits i de tot el context en general: la confiança dels entrenadors, la categoria... intento aprendre el màxim de la gent experimentada. Tant de bo la resta de la temporada pugui seguir en aquesta direcció!

Com veus l'equip en aquest primer terç de competició?
Penso que l’equip està començant a veure que és capaç de fer mal a tots els rivals. Si bé, ja hem jugat amb equips de la part alta i s’han competit absolutament tots els partits, encara tenim molt de marge per millorar i per ser un equip reconeixible, amb les idees clares i que sap quin és el seu joc.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics