Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Guillem Josa dóna el salt definitiu al Primer Equip del Club Esportiu Europa

18 Agost 2015 Àngel Garreta
Josa en l'amistós d'aquesta pretemporada contra l'Hospitalet Josa en l'amistós d'aquesta pretemporada contra l'Hospitalet Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

La primera plantilla incorpora el jove Guillem Josa de forma definitiva com a integrant de l'equip de Tercera Divisió. Format a la casa des de petit, Josa -campió de la Copa Catalunya i que va debutar en lliga el curs passat- fa el salt definitiu amb 19 anys.

Guillem Josa Levratto (31/10/95) va debutar en partit oficial amb la primera plantilla gracienca el dia 11 d'agost del 2013 (amb només 17 anys) en partit de Copa Catalunya a Castelldefels, entrant al minut 68 en el lloc de Valderas (en aquesta entrevista teniu recollides les primeres declaracions de Josa uns dies després de la seva estrena). En lliga va fer-ho gairebé dos anys més tard, estrenant-se el 22 de febrer del 2015 en el partit Europa-Vilafranca de la jornada 25.

Després de realitzar la seva tercera pretemporada d'estiu amb la primera plantilla, el jove migcampista ha convençut Albert Poch i formarà part dels jugadors del conjunt de Tercera Divisió, fent el seu definitiu salt dins la casa. Per la seva banda, els altres tres joves de la base que han fet la pretemporada tindran la següent situació: Lozano entrenarà amb el Primer Equip i jugarà amb l'Europa B i es mantindrà com a opció de tercer davanter centre de la primera plantilla quan aquesta el pugui necessitar. Torrentbó jugarà amb l'Europa B i Prats completarà el seu darrer any de juvenil a Lliga Nacional.

El segon cas en tota la història de futbolista gracienc format des de l'Escola

Josa va entrar dins l'Escola de futbol del CE Europa amb 5 anys (el 2001) i es va federar només dos anys més tard amb el Benjamí B. La història d'aquest futbolista gracienc s'escriu des de llavors pujant esglaons dins les diferents franges d'edat i els diferents equips de base del club fins ser un dels capitans del Juvenil A (on va jugar els cursos 2012/2013 i 2013/2014) i un referent indiscutible de l'Europa B en la darrera temporada 2014/2015, la de la seva estrena com a sènior.

En tota la centenària història de l'equip escapulat aquest és tot just el segon cas d'algú natural de la Vila on viu el club, que hagi entrat dins l'entitat en la franja d'edat més jove permesa i que hagi portar a terme tota la seva carrera fins arribar al Primer Equip defensant només la samarreta escapulada. El precedent, Josu Rodríguez. Actualment Guillem Josa és el futbolista que més anys porta a l'Europa: 14 dels seus 19 anys d'edat.

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics