El sistema de competició de l’Escola de futbol

10 Març 2022 Àngel Garreta
Un jugador de l'Escola en acció un dia de partit Un jugador de l'Escola en acció un dia de partit Arxiu CE Europa (REM Images)

Enguany l’Escola de futbol del club ha aplicat una nova metodologia. Com afecta al sistema de competició i puntuació?

Aquesta temporada l'Escola té,t com una de les característiques més marcades, un augment de la part competitiva expressada des de la part més sana d’aquest concepte. Malgrat tot, es busca que en aquestes primeres edats els nens i nenes no es deixin dur només pel marcador dels partits o la posició a la taula. D’aquesta manera, fins i tot la derrota surt premiada amb punts.

A l’Escola se sumen 5 punts per partit guanyat, 3 punts per partit empatat i 2 per partit perdut. A la classificació que s’actualitza entre setmana, no s’especifiquen els resultats del duel (el marcador no importa) ni tampoc s’ordena la classificació per ordre numèric per no evidenciar gràficament primers i últims de la taula. Aquest mètode és compartit a la lliga i la copa, les dues competicions internes de l’Escola. La lliga es troba ara en el seu tram final i aquest proper dissabte 12 de març es disputa l'última jornada, la que decidirà tots els campions.

El cap de setmana immediatament posterior ja començarà la competició de copa, que es jugarà amb un sistema un xic diferent de la lliga. La competició de copa dividirà cada categoria en dos trofeus de copa: la meitat superior de la taula classificatòria de la lliga entre ells i la part inferior també entre ells. Competició més curta i més directa contra equips de teòric nivell similar.

En aquesta competició també hi entren en joc els penals. Els partits passen a ser de 18 minuts per part (i no 22 com a la lliga) per a donar temps entre els diferents horaris i categories a llançar una tanda de penals que també puntuarà en paral·lel a la copa amb el mateix criteri de punts. Així doncs, hi haurà 5 punts per guanyar-la, 3 per empatar- la i 2 per perdre-la. Tot plegat per donar màxima emoció fins al final de la temporada a la competició interna.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell