Alberto: "Aquest any s'ha de tenir paciència perquè tot és nou, però anem pel bon camí"

25 Setembre 2018 Àngel Garreta
El segon capità de la plantilla, optimista El segon capità de la plantilla, optimista Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Després d'una jornada de descans per efectes del calendari, repassem l'inici de la lliga amb un dels capitans de l'equip, Alberto González.

Com valores l'inici de lliga de l'equip?
És un inici positiu i complicat. Tenim molts jugadors nous, més joventut, un nou cos tècnic, amb unes idees noves de joc que s’han d’adaptar, etc. Aquesta conjunció sempre és complicada, però crec que ho estem aconseguint amb molta feina diària i l’equip està creixent. El més important és que cada cop tenim tots millors sensacions sobre la gespa.

Va costar sumar la primera victòria, quan semblava que arribava va caure una dura clatellada al camp del San Cristóbal però l'equip s'ha refet molt bé del cop amb dos triomfs seguits
Al final el més visible són els resultats però sabíem, per com estava evolucionant l’equip, que era qüestió de temps poder sumar la primera victòria. Aquest any s’ha de tenir paciència perquè molts no coneixien aquesta categoria, però les últimes dues victòries demostren que l’adaptació està sent ràpida i anem per bon camí.


180925 alberto 1

Psicològicament, important també que s'hagin estrenat els jugadors de la davantera en els registres golejadors, oi?
No dubtàvem que ho farien aviat. És molt important per a nosaltres. Tots els equips d’aquesta categoria són molt ordenats en defensa i tothom es fa fort en aquest sentit. La principal diferència és l’efectivitat a dalt. Si els jugadores d’atac estan encertats de cara a porteria, tindran més confiança i creixeran exponencialment. Són gent jove, però tenen qualitat i ambició per créixer. Els quatre gols de l’últim partit fora de casa ho demostren. També seria important que donéssim un salt quantitatiu i comencem a sumar gols en estratègia ofensiva, que estem tenim moltes opcions. La clau serà trobar aquest equilibri en els gols, sense oblidar la solidesa defensiva de les primeres jornades.

El fet de no haver jugat aquest passat cap de setmana, per pausa obligada en un calendari imparell, interromp una dinàmica positiva o creus que és bona per seguir aprofundint en la coneixença interna de l'equip i el sistema?
Crec que el descans aquest cap de setmana ens ha arribat en un bon moment per carregar piles i cames. Veníem d’una setmana amb jornada intersemanal, tres partits en una setmana, i vam fer 6 de 9 punts possibles, però físicament va ser molt exigent. També teníem jugadors que no estaven disponibles per lesions i que aquesta setmana sense partit ha ajudat per recuperar o retallar terminis de reincorporació. Ara tenim dos partit complicadíssims davant Terrassa i Llagostera, que demanaran una intensitat elevada i necessitarem que tothom estigui al seus màxims per poder afrontar-los de forma positiva.


180925 alberto 2

Et trobes a sis partits d'arribar al cinquè lloc històric de jugadors amb més partits de lliga i play-off amb la samarreta del club. Què suposa per a tu?
És un orgull i una satisfacció enorme. Quan vaig arribar al club de la mà de Pedro Dólera, fa nou temporades, era tot un repte per a mi poder jugar partits en aquest club. Mai pensaves que podries estar tant de temps a l’Europa, sobretot per la seva exigència. Actualment, la Tercera divisió és de canvis constants. D’una banda, molts clubs no tenen la paciència en dinàmiques que no son positives i, d’altra banda, no tots els jugadors tenen aquesta pausa per afrontar situacions o temporades en les que no disposes dels minuts que voldries. Durant aquestes nou temporades, he viscut aquests canvis però, afortunadament, estic al club que sempre he volgut estar. És d’admirar que el club doni continuïtat als jugadors. Vull fer especial menció als aficionats europeistes que fan que estimis encara més a un club històric com l’Europa. Vaig arribar com a jove esportista, i ara puc arribar a tenir un petit forat en les estadístiques històriques del club. Motiu d’alegria. Això vol dir que alguna cosa s’està fent bé.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell