agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

Un reglament intern per a les sancions

02 Març 2019 Redacció
Ramon Gatell, màxim responsable del Futbol Formatiu Ramon Gatell, màxim responsable del Futbol Formatiu Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

La direcció esportiva del Futbol Formatiu del Club Esportiu Europa ha començat a aplicar, internament, un nou reglament disciplinari.

Aquest nou reglament s'aplica pel que fa a les targetes i expulsions. El director d’aquesta àrea del club, Ramon Gatell, ha estat l’ideòleg d’una nova manera de fer entendre la importància del bon comportament dins el futbol, s’ocupi la posició que s’ocupi dins la composició d’una plantilla. Així, amb el suport de la Junta Directiva de l’entitat i la col·laboració d’Óscar Belis com a director de l’Escola, els jugadors i tècnics de futbol 7 i futbol 11 masculí i femení podran rebre diferents sancions internes afegides a les que pugui marcar la Federació Catalana per la via competitiva.

L’ens federatiu disposarà la normativa reglamentària procedent però el club podrà afegir un toc d’atenció suplementari a un jugador o tècnic. Per exemple, se sancionaran totes aquelles targetes grogues o vermelles que no siguin per fruit del joc i la disputa de la pilota com per exemple protestar a l’àrbitre, encarar-se amb els rivals o mostrar-se la targeta per un gest o acció totalment innecessaris. En aquest sentit, un futbolista o tècnic podria ser enviat un dissabte al matí a l’Escola de futbol no federada a fer d’àrbitre dels partidets o bé un entrenador pagarà la penyora d’una acumulació de targetes o una expulsió pagant un ‘pica-pica’ a la seva pròpia plantilla.

Les sancions internes, però, no només es traslladen a gestos o ‘serveis a la comunitat’, per dir-ho d’alguna manera. També hi haurà sancions afegides depenent de la gravetat (la Federació Catalana pot haver sancionat un futbolista o tècnic federat amb un partit i el club, internament, decidir que n’afegeix un altre com a sanció interna). Els fets més greus o aquells de càracter reincident podran ser tractats cas a cas, amb l’expulsió del club com a darrera mesura disciplinària.