agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

La base: Juvenil D i Prebenjamí B

14 Febrer 2019 Redacció
Dos equips més com a protagonistes de la setmana Dos equips més com a protagonistes de la setmana Arxiu CE Europa (Andrés Satan)

El portal web del club continua la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips de Futbol Formatiu: torn de Juvenil D i Prebenjamí B.

Juvenil D

El Juvenil D va ser un equip que, fa un temps, va desaparèixer per temes logístics. Enguany s'ha tornat a crear aquest equip amb l'objectiu de donar continuïtat a més jugadors que passen de l'etapa cadet a l'etapa juvenil. Enguany l'equip competeix a la Segona Divisió, al grup 13. Ara mateix el bloc gracienc es troba tercer a cinc punts del líder. El Juvenil D ha fet un inici de temporada positiu però per poder perseguir el líder caldrà seguir treballant i ser més efectius en els duels directes amb els equips de la part alta.

És un grup format per majoria de jugadors sortits de l'Escola del club, fent la majoria d'ells tota la seva etapa formativa sota la samarreta escapulada. Tots els futbolistes són de primer any de juvenils. L'equip el formen 20 jugadors: 16 surten del Cadet C de la temporada passada, aquest són Marcel Pérez, Marc Gamote, Aleix De la Fuente, Pol López, Andreu Ratera, Emili Mora, Eloi Ximenis, Álvaro Martínez, Raul Barrios, Carles Pujadas, David Caldú, Luis Elvira, Fernando Longares, Alvaro Fresno, Alex Martinez i Ian Affolter, un jugador del Cadet A que s'ha recuperat recentment d'una lesió, Marc Sánchez i tres incorporacions provinents d'altres clubs: Robert May, Pol Dovezi i Joan Montanyes. El tècnic és Jona Gómez -anteriorment al Cadet C-, acompanyat de Víctor Moreno -qui ho compagina amb la coordinació de l'Escola- i Marc Alegre -qui ho compagina amb coordinació d'equips de futbol 11-. El delegat de l'equip és Miguel Gómez.

L'entrenador considera que el grup té "una bona evolució en tots els aspectes, mostrant-se un bloc treballador i solidari dins el camp. Cal seguir millorant ja que el marge és gran". Del grup en destacaria "la capacitat de defensar com a bloc, sent l'equip menys golejat del grup, i això té mèrit considerant que hi ha equips un o dos anys més grans. Ens mostrem sòlids i als rivals els hi costa fer-nos gols". L'equip també és fort en estratègia ofensiva i això, acompanyant de resultats, fa que l'equip s'ho passi bé a la gespa. El tècnic apunta que "volem tenir opcions fins al final de ser primers de grup, ja que ens agradaria poder lluitar per l'ascens".


190214 base A

 

Prebenjamí B

Els jugadors d'aquest equip del Futbol Formatiu escapulat viuen el primer any de federat. La categoria prebenjamí és un extensió de l'Escola transformada a una competició contra altres equips d'altres clubs. Aquesta categoria serveix per aprendre hàbits diaris que de ben segur ajuden a fer-se més gran: saludar en arribar i marxar, vestir-se, cuidar la roba pròpia, escoltar els entrenadors, etc.

Aquest equip entrena una hora els dimarts i una hora els dijous i està competint al grup 19 de la categoria. A nivell de resultats (no prioritaris en aquesta edat) està a un punt del primer classificat en un campionat de quinze equips. Des del principi tant tècnics com jugadors s'han conjuntat molt bé i s'ho passen genial entrenant i jugant els partits. La plantilla està composada per 10 jugadors: Adrià Torrus, Joan Abante, Roger Antonio, Oriol Pedreira, Pol Marsol, Max Hormigos, Max Prat, Luca Cabrera, Ángel Hernández i Pau Porcuna. Els tècnics de la plantilla són Xavi Falcón -compaginat amb el Benjamí B-, Carlos Álvaro -molts anys jugador de la base- i Carlos Garcia, que s'incorpora aquest any.

En Xavi comenta que "l'equip ha millorat molt i en aquesta etapa es pot veure en els petits detalls. Cada vegada s'entenen millor al camp, es passen més la pilota, estan millor col·locats... fora del camp s'ajuden, es respecten i són amics". El tècnic creu que en aquesta etapa cal "incidir en els valors que dona l'esport, respectar-se i passar-s'ho bé. Els hàbits diaris i el comportament dins un vestidor també és important. Preguntar si entenen el que estem traballant". Per a Falcón, si ha de destacar una cosa d'aquesta temporada, és "veure com gaudeixen junts de l'esport, com fan equip, com riuen entre ells i com ens fan cas quan els corregim".

És un grup que destaca per la seva implicació que, tot i ser nens petits, és molt alta i predisposada. "Com entrenador t'agrada veure això cada dia en una etapa d'aprenentatge i de millora", remarca Falcón.


190214 base B