Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions


Nany Haces: "El Primer Equip femení està amb intenció de fer una cosa gran"

24 Desembre 2021 Xavi de la Ossa
Nany Haces en partit amb el Juvenil A femení al Nou Sardenya Nany Haces en partit amb el Juvenil A femení al Nou Sardenya Arxiu CE Europa (Xavi de la Ossa)

La coordinadora i entrenadora del Juvenil A femení valora el primer tram de temporada de la secció als mitjans del club.

El 30 de maig va disputar els seus últims minuts com a futbolista en actiu. Setmanes més tard va acceptar la coordinació de tot el futbol femení escapulat i es va proposar construir un projecte ambiciós. A les acaballes del 2021 el Primer Equip femení és campió d'hivern al Grup 3 de la Primera Nacional, el Juvenil A femení (equip del qual és entrenadora) ocupa la segona posició de la Preferent i les categories inferiors avancen amb bon peu. Hem parlat amb ella per valorar aquest gran inici de temporada.

Com valores el primer tram de temporada com a coordinadora?

De manera molt positiva. Hem crescut en nombre d'equips i jugadores, tot i que no podem tenir totes les que voldríem. Hem assentat les bases per seguir creixent i, per tant, la valoració global és molt bona. L'Aleví ha creat un gran grup i una pinya molt bonica i té un equip potent que va començar en una categoria complicada i ara està aconseguint plasmar millores en el joc, amb l'objectiu que acabin l'any al màxim nivell possible. Tenim dos Infantils molt potents que han de ser la base de les juvenils i el Juvenil B amb l'objectiu de pujar de categoria. Els entrenadors han entès què necessiten els equips: estructura, metodologia semblant i objectius comuns. Ens estem esforçant cada dia per aconseguir fer créixer el femení i no aturar-nos sabent que l'any que ve volem més.

Parlem del Juvenil A femení, equip del qual ets entrenadora. Quin inici de temporada, no?

Vam tenir un moment complicat a l'octubre on ens va costar trobar-nos com a equip i de manera individual. Sempre passa i més quan treballem un model de joc nou per la majoria. Onze incorporacions jugant a demarcacions diferents i assimilant coses que abans no feien. Nova metodologia d'entrenament, staff tècnic renovat i una pretemporada que no va acabar de ser tot el real que ens hagués agradat perquè vam enfrontar-nos amb equips menys rodats que nosaltres.

Tot i això, la victòria contra el Barça a la primera jornada va marcar el camí...

L'equip va estar molt bé davant un rival superior i després de guanyar a Sant Joan Despí semblava que ens menjàvem el món, però després van venir jornades de realitat on vam haver de treballar de valent. Ens ha costat adaptar-nos al que demanava perquè les jugadores han hagut d'assimilar molta informació en poc temps, però han acabat la primera volta destapant-se i tothom ha fet un 'clic' maduratiu i d'adaptació. 

Quin és l'objectiu després de trobar el punt a l'equip?

Soc molt competitiva i l'objectiu és acabar el més alt possible. Hem de formar futbolistes pel Primer Equip, les hem de fer millorar i que acabin mostrant progressió respecte de quan comencen a l'agost. Si totes les jugadores aconsegueixen fer-ho, acabes en un nivell altíssim. Tenim la sort de tenir jugadores exigents, competitives i compromeses i això està donant fruits. Hem de cuidar el Juvenil A femení perquè és el futur del club i té un potencial brutal. La plantilla té un nivell tècnic que nosaltres no teníem a la seva edat i ho han d'explotar.

Passem a Primer Equip femení. Quina passada de primera volta, no?

No podem estar més contentes. Necessitàvem un canvi i se'm va deixar escollir i vaig ser ambiciosa pensant en Joan Bacardit com a entrenador. No sabíem si estaria disposat, però l'enteniment va ser immediat. En termes de passió i dedicació els dos entenem el futbol de manera semblant i ens vam posar de seguida a pensar una plantilla competitiva. Va ser dur haver d'acomiadar gent, però ell va tenir molt clar el que volia i quin perfil de jugadores encaixava en la seva idea. Tenim una plantilla llarga i el cos tècnic està fent una gran gestió de grup, més enllà de valorar el gran grup humà que tenim. Anem a totes, tenim ganes i il·lusió i la plantilla està amb intenció de fer una cosa gran.

Com és treballar amb un tècnic (Joan Bacardit) que ha estat al màxim nivell?

Es nota molt. Està acostumat a jugar amb futbolistes de diferents edats i a treballar amb la demanda emocional que requereix un femení. És exigent i metòdic, però també molt proper en l'àmbit humà, cosa que està fent que totes rendeixin a bon nivell. Joan ens ho està posant molt fàcil perquè s'adapta fàcil a les diverses situacions del dia a dia i a més està molt implicat en les categories de base. Sempre està en els partits del Juvenil A femení, per exemple, cosa que està sent clau per veure implicació entrenador. Tot i que fa pocs mesos que és aquí se'l veu que sent els colors.

Què podem esperar d'aquest equip a la segona volta?

M'agrada ser molt prudent amb els resultats perquè el futbol és una muntanya russa amb moltes dinàmiques i moments en una temporada bons i altres en què les coses no acaben de sortir. Crec que és l'any, tinc molta confiança en la plantilla i en cos tècnic. Queda molta temporada, tenim rivals molt forts que donaran molta guerra a la segona volta i també el fet que els equips et coneguin fan que els partits de tornada no son iguals i els equips a qui has fet mal no els podràs fer mal de la mateixa manera perquè ja et coneixeran. Serà una segona volta molt estratègica, de conèixer el rival i plantejar molt bé els partits i ser valenta i donar passa endavant en els partits difícils i ser capaces de treure els punts en els moments claus de la temporada. No serà fàcil, però tinc confiança que ho lluitaran fins al final.

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell