Imprimir aquesta pàgina

Un llarg desplaçament

29 Maig 2015 Carles Garcia
Tocarà fer molts quilòmetres Tocarà fer molts quilòmetres Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Ha arribat l'hora de la veritat. El Nou Sardenya ja va complir la seva part del tracte i ara serà el Manuel Calzado qui acabarà de decidir el futur d'Europa i Jerez en aquesta promoció d'ascens a Segona B. A noranta minuts, si no hi ha pròrroga, sabrem quin equip es classifica.

"JEREZ: Carretera i iPad"
>> Un article de Carles Garcia

Jerez queda lluny. Molt lluny. Ja ho vam comentar durant tota la setmana passada des que va sortir la bola dels extremenys al sorteig. Hem tingut temps suficient per maleir aquells senyors de Las Rozas i els més de 1.000 quilòmetres que separen Gràcia del feu templari, mentre intentàvem consolar-nos amb la possibilitat que la proximitat amb la frontera de Portugal pugui fer arribar aire portuguès a Jerez. Pels que no ho recordeu, a la plantilla hi tenim experts en marcar en territori europeu, més enllà de l'Estat (Oi, Ramon?), i un gol fora de casa et dóna la vida en un partit d'aquestes característiques.

Però si ens posem seriosos i busquem un motiu optimista real de jugar la tornada a domicili, encara que sigui a l'altra punta de la península, en podem trobar un (després de catorze anys de retard hem acumulat experiència de cop). Tenir un marge de dues setmanes dóna al club una mica de temps per maniobrar i preparar el desplaçament. Així, els jugadors podran arribar amb una mica menys de desgast del que van tenir el nostres rivals quan van visitar el Nou Sardenya. Enlloc de 14 hores d'autocar, el TGV fins a Madrid permetrà fer una mica més lleuger el trajecte. En aquests casos el més important és que la plantilla hi arribi descansada i aquesta combinació ho farà menys difícil.

Un cop els nostres jugadors saltin a la gespa ja no hi haurà excuses. Potser el terreny de joc no està en les millors condicions, com va advertir el tècnic extremeny diumenge passat, però l'Europa no perd a domicili des del mes de novembre (que es diu aviat). Una dada que podem sumar als resultats aconseguits enguany lluny de Gràcia. Tots els marcadors d'aquest curs donarien la classificació als escapulats. Per tant, preparem-nos per les emocions fortes i busquem carregadors de bateries portàtils pels viatges llargs, perquè després de Jerez en vindrà un altre.

El millor de tot plegat és que potser el següent el fem amb un pota negra sota el braç (mai està de més aprofitar viatges al bressol del pernil). Tingueu fe, que aquest juny caldrà fer molts quilòmetres. Carretera i iPad!

Articles més recents relacionats per etiquetes