Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions


Novetats al reglament

Novetats al reglament Els canvis els hauran d'assumir clubs i àrbitres de forma immediata

Cada temporada, la normativa de competició pateix algunes variacions que afecten al joc i, enguany, també a la figura arbitral. Els col·legiats han rebut una circular d'immediata aplicació. La pàgina web oficial de l'Europa us apropa en què afectarà.

Alguna de les novetats són de caràcter important per entendre per quin motiu aquesta temporada veurem assenyalar un tipus d'infraccions o deixar de fer-ho en altres, canviant respecte la temporada passada.

NOVETATS: TEMPORADA 2014 / 2015

El fora de joc

La norma sobre el fora de joc recupera certs aspectes d'anys enrere. Ara, quan el jugador es trobi en posició no reglamentària, ja no és necessari que l'àrbitre esperi que toqui la pilota per xiular fora de joc. És suficient amb què molesti la visibilitat del porter en la trajectòria de la pilota o que, en passades en profunditat, faci un gest manifest d'anar a tocar la pilota i sigui, per situació del joc, l'únic jugador possible que acabarà fent-se amb el control de la mateixa. No obstant, hi haurà uns segons de marge de seguretat abans de fer sonar el xiulet per si el jugador, en una hipotètica cursa cap a la pilota, ràpidament fa gest de no voler disputar-la, afavorint així la continuïtat del joc sense haver d'interrompre el matx per xiular fora de joc.

Un servei de cantonada sempre s'executarà, fins i tot fora de temps

Quan el tems reglamentari, o l'afegit, hagi vençut, però l'acció del joc determini un servei de cantonada, l'àrbitre no podrà xiular el final d'aquella part o del partit. Un servei de cantonada sempre s'haurà d'acabar executant.

Unes mans per rebot de la pilota no es xiularan: ni falta ni targeta

Des d'aquesta temporada, qualsevol pilota rebotada (sigui en un rival, company o en qualsevol altra part del cos del propi jugador que controla la pilota) i que, fruit d'aquest rebot o control previ, acabi impactant a les mans o el braç, ja no serà infracció. No només no serà targeta groga sinó que no serà ni falta, en considerar el nou reglament que és una acció casual fruit del propi rebot. Sí que seran mans les accions que no es produeixin per efecte de cap rebot o que, voluntàriament, tallin una acció de joc o remat o bé serveixin, amb tota la intenció, per controlar la pilota de forma orientada.

No hi ha vermella per ocasió manifesta de gol a més de 15 metres de l'àrea

Una de les novetats més polèmiques i que, d'inici, causarà més confusió en l'espectador és la variació de la norma que afecta al darrer defensa que talla una ocasió manifesta de gol i que, reglament en mà, era causa-efecte veure la targeta vermella directa. La norma segueix considerant igual aquesta jugada, però puntualitza que l'ocasió manifesta ha de ser pràcticament de gol immediat, òbvia, que pràcticament el següent remat hagi de ser gol o un cara a cara evident amb el porter. La normativa especifica clarament que tota acció, per últim defensa que sigui, que es produeixi a més de 15 metres de la fronta de l'àrea, per molt que el davanter vagi en línia recta cap a la porteria amb l'única oposició del porter, no serà vermella, sinó només targeta groga.

L'assistent de la zona de vestidors, encarregat de vigilar conflictes

Una nova norma, específica per àrbitres assistents, s'aplicarà aquesta temporada. Quan el col·legiat faci sonar el xiulat final de la primera part o del partit, tots tres membres de la tripleta ja no s'uniran al cercle central per esperar a ser els darrers en retirar-se del terreny de joc. Ho faran només l'àrbitre principal i l'assistent de la banda on no hi hagi banquetes i/o túnel de vestidors. Així, l'assistent de la zona del túnel de vestidors s'ubicarà just al mig d'aquest túnel per evitar possibles conflictes, baralles o per observar actes no reglamentaris entre entrenadors, membres de les banquetes, etc. Només s'unirà a la tripleta al mig del camp si, precisament aquest assistent, ha estat objecte de polèmica i la seva presència al mig del túnel ,quiet, pot causar més crispació que no pas resolució de conflictes.

L'esprai per la distància de la barrera en una falta, només fins a Segona B

L'aerosol que s'ha utilitzat al darrer Mundial 2014 de Brasil, s'aplicarà dins les tres primeres categories estatals (Primera Divisió, Segona A i Segona B). Finalment la RFEF ha desestimat aplicar aquesta mesura a la darrera de les categories estatals -Tercera Divisió-, almenys aquesta temporada.

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics