Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions


L'Europa serà de play-off aquest diumenge si guanya i el Rubí no suma els tres punts

Arriba l'hora de les matemàtiques Arriba l'hora de les matemàtiques Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

A tres jornades pel final del campionat és hora de fer matemàtiques. Les de l'Europa indiquen que, guanyant al Manlleu aquest diumenge (12 hores, estadi Nou Sardenya) i en combinació amb un empat o derrota del Rubí, l'equip escapulat tindria assegurada almenys la quarta plaça.

Parlem del Rubí, setè classificat, i no del Prat i el Terrassa (quart i cinquè respectivament) perquè aquests dos perseguidors immediats és impossible que, tots dos, sumin 9 de 9 en punts, donat que es veuran les cares entre ells aquest cap de setmana i un dels dos no guanyarà (o cap dels dos si hi ha empat). En cas de taules en aquest duel i combinat amb la victòria de l'Europa, el quadre escapulat tindria 62 punts i Prat i Terrassa 56. Perdent l'Europa els dos darrers partits de lliga i guanyant Prat i Terrassa els respectius, el màxim que es pot donar és un triple empat a 62 punts que deixaria dins el Prat com a tercer, l'Europa com a quart i fora el Terrassa per pitjors resultats en una 'lligueta' entre els tres.

És per això que, un cop analitzades les matemàtiques respecte els actuals quart i cinquè classificats, cal mirar els altres dos equips que poden arribar a sumar 62 punts: Vilafranca i Rubí. En qualsevol comparativa d'empat a punts entre més de dos equips, l'Europa sortiria afavorit de qualsevol agrupació amb el Vilafranca (a qui va guanyar els dos partits) però ja no amb el Rubí (amb qui va perdre els dos). Un empat a 62 punts entre quatre equips (Europa, Prat, Terrassa o Rubí i Vilafranca), que és matemàticament possible, deixaria l'Europa fora del play-off en el cas que fos el Rubí un dels quatre equips i dins el play-off si hi és el Terrassa. Egarencs i rubinencs no poden sumar tots dos 62 punts perquè hi ha una jornada, la darrera, de duel directe entre els dos. En un cas de triple empat Europa-Prat-Rubí també quedaria l'Europa fora.

Així doncs, les matemàtiques que certificarien que l'Europa fos equip de play-off aquest mateix diumenge encara amb dues jornades per endavant per disputar serien les que diuen que l'Europa guanya i el Rubí no. Cal posar el focus de l'atenció, doncs, només en aquests dos partits que, a més, es jugaran tots dos a les dotze del matí. Si es produeix la combinació, l'Europa podrà celebrar sobre la gespa un tercer any seguit dins la fase d'ascens a Segona B. Si només té lloc un dels dos factors o cap dels dos, caldrà esperar una setmana més per fer noves sumes matemàtiques. Així està la classificació a dia d'avui:

 

POSICIÓ   EQUIP
PUNTS
       
1  ASCÓ 66
2  POBLA DE MAFUMET 65
3   EUROPA 59
4   PRAT 55
5   TERRASSA 55
6   VILAFRANCA 53
7   RUBÍ 53
8   FIGUERES* 52


= play-off d'ascens matemàticament assegurat
* = El Figueres pot entrar al play-off, però si l'Europa guanya ja no pot igualar-lo matemàticament


No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell