Un gol, triple benefici

07 Gener 2018 Àngel Garreta
Ángel De la Torre, autor del gol Ángel De la Torre, autor del gol Àngel Garreta

Una diana d'Ángel De la Torre al primer temps, suficient per derrota el Cerdanyola (1-0) i començar la segona volta i el 2018 en positiu.

Lliga · Jornada 20 · 07/01/18 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 300 espectadors

1 - 0 CERDANYOLA

Una missió triple tenia l'Europa en el partit d'avui: començar l'any amb victòria, millorar les estadístiques com a local i derrotar per primera vegada en lliga el Cerdanyola al Nou Sardenya. Un gol d'Ángel De la Torre al minut 24 de partit ha signat de cop tots aquests propòsits en un matx passat per aigua i molt competit per part dels dos equips. Qualsevol altre marcador hauria resultat també just.

Inici fort dels escapulats, arribant a perdonar dos gols en vuit minuts. Als cinc de joc, Ángel De la Torre ha centrat i Raillo, arribant a l'àrea petita a l'altura del primer pal, ha rematat de primeres amb la punta de la bota davant la sortida del porter Del Rio i la pressió per terra del defensa Álex. La pilota ha acabat picant al pal. Poc després, un córner servit per David Jiménez ha estat controlat per Alberto amb els peus. El central, a la mitja volta, ha obligat una ràpida reacció de punys de Del Rio i en els instants de rebot de la pilota, caigut a peus de Cano, no ha donat temps a la càrrega de la cama del capità europeista per intentar una segona rematada amb efectivitat quan ja tota la defensa s'ha llançat al damunt del '4' gracienc.

El premi a la insistència ha arribat al minut 24. Ángel De la Torre ha combinat amb Ruben qui, de forma magistral, ha fet una precisa assistència a l'interior de l'àrea pel propi De la Torre i que no han pogut impedir ni Dani Martí ni tampoc Roger i Juli, jugadors rivals que intentaven tapar el forat. Quan l'extrem europeista ha controlat, amb sang freda s'ha anat apropant al porter Del Rio fins que, quan aquest últim s'ha decidit a saltar a peus del davanter escapulat, Ángel De la Torre l'ha superat amb un ajustat xut a la base del pal.

A nivell vallesà, poques aproximacions amb intenció en aquesta primera meitat mentre que l'Europa ha buscat el segon, en el tram final del primer temps, amb més timidesa, provant un parell de xuts llunyans que s'han marxat massa alts per sobre del travesser de l'equip verd-i-blanc, avui de vermell i negre.

A la represa el Cerdanyola ha millorat i molt. L'Europa no ha trobat tants espais en atac i a estones s'ha vist forçat a recular davant la insistència d'un equip visitant que, no obstant, no ha trobat ocasions determinants de gol en els primers minuts. Sí que ha generat la primera de clara en una ràpida internada de Roger per banda dreta, arribant a l'àrea petita i fent una passada de la mort per a Albert López. Afortunadament, Ruben li ha guanyat la cursa al davanter i, posant la punta de la bota, ha salvat la rematada en darrera instància amb Arnau ja superat al primer pal.

Al minut 79, una pilota en llarg a l'esquena de la defensa escapulada ha arribat en franca posició, al bot, per a Toledo. Arnau ha calculat malament la sortida i a mig camí de tapar la rematada ha vist com Toledo ha decidit superar-lo de vaselina. Per sort gracienca, aquesta ha resultat massa potent i la pilota ha acabat a la xarxa però per darrere i per la part superior de la porteria. L'Europa ha patit molt al tram final per conservar els punts, en especial a pilota aturada amb dues bones faltes a la frontal favorables a un Cerdanyola que ha enviat a la barrera la primera i massa alta la segona.

Al minut 81, Mario ha rematat al segon pal a porteria buida però, a instàncies de l'assistent, el gol ha resultat anul·lat per fora de joc. En temps afegit, el mateix Mario ha provat la darrera rematada a porteria, trobant el cos d'Arnau per enviar la pilota a córner ja a tocar del quart minut extra. El córner s'ha refusat sense complicacions fora de l'àrea i en aquell instant el xiulet final de l'àrbitre ha alliberat l'Europa de la pressió dels darrers minuts i així el conjunt escapulat ha pogut lligar ben lligat el primer botí del 2018.

EUROPA: Arnau, Dani Pujol, Ruben, Cano, Tena, Varona, David Jiménez (Prat, 82'), Alberto, Raillo, Pluvins (Uri, 71') i Ángel De la Torre (Javi Navarro, 60').

CERDANYOLA: Del Rio, Dani Martí (Pitu, 61'), Alberto, Javi González, Álex, Ruben (Mario, 72'), Roger, Juli, Toledo, Pau López (Aliaga, 45') i Albert López.

ÀRBITRE: Gerard Castellet Julià (Penedès-Garraf), assistit per Jesús Gimeno Solans (Lleida) i Miguel Emeterio Martínez Baena (Lleida).

TARGETES: Grogues a Alberto (Europa) i a Álex, Toledo i Mario (Cerdanyola).

GOLS: 1-0 (Ángel De la Torre, 24').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Fer (lesió), Guillen, Ferran Esteve i Alieu (Filial) i Damià, Torres i Alejo (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Josa i el porter Tomás de l'Europa B / Pel Cerdanyola han restat a la banqueta: Montoro i el porter Dani Calet.

Partit disputat en la seva totalitat sota una constant cortina fina de pluja i un cel gris i tapat.

Primera victòria de la història contra el Cerdanyola al Nou Sardenya. Abans de l'inici del matx s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'exdirectiu Pere Fructuoso, ideòleg als anys 80 de la construcció del Nou Sardenya.