Imprimir aquesta pàgina

Punt sumat, punt salvat

16 Desembre 2018 Redacció
Cano disputa la pilota en una acció ofensiva Cano disputa la pilota en una acció ofensiva Àngel Garreta

El Primer Equip escapulat s'ha avançat al Feliu i Codina però al final es podria considerar que ha salvat un punt davant l'Horta (1-1).

Lliga · Jornada 20 · 16/12/18 · 12 hores · Mpal. Feliu i Codina · 450 espectadors

HORTA
1 - 1 EUROPA

Un equip de dinàmiques. L'Europa es mostra darrerament bipolar: capaç de guanyar-ho tot consecutivament o no poder sumar els tres punts. A Horta, nou empat en un derbi, amb el mateix resultat que la setmana passada i on els graciencs s'han avançat però els locals han empatat i a tocar han estat d'endur-se la victòria.

L'encontre ha començat sense dominador clar però ha tingut una acció polèmica abans dels deu minuts de joc. El porter Carles Santaló ha rebut una passada d'un company i, en el seu intent de control, ha perdut la cartera davant Elo. En la lluita, el davanter escapulat ha estat obstaculitzat pel porter, trepitjat al taló i finalment Santaló li ha caigut al damunt. L'àrbitre no ha assenyalat un clar penal.

El local Saül s'ha lesionat al quart d'hora de joc, obligant l'Horta a fer el primer canvi del partit. El primer temps ha resultat força ensopit, amb un joc dels dos equips gens dinàmic. Al minut 25 l'Europa ha tingut una opció en un córner que ningú ha encertat a rematar a porteria ni al primer ni al segon pal. L'Horta tampoc ha dut nervis a la porteria escapulada fins al minut 35, quan Domi, de mitja tisora al segon pal, ha obligat Marc Priego a refusar amb els punys.

A la represa tot ha canviat: partit elèctric pràcticament sense mig del camp i duel d'anada i tornada. Ha donat el primer cop l'Europa en una falta de Prats que Alberto, entrant de cap amb tot, ha enviat al fons de la xarxa. L'equip no ha pogut celebrar massa el gol perquè Alberto ha quedat estirat sobre la gespa immediatament, queixant-se del coll. El capità ha pogut tornar a jugar i completar el partit, però ha abandonat les instal·lacions, al final del matx, força contracturat.

L'alegria escapulada ha durat poc. Primer l'àrbitre ha anul·lat un gol de Domi per fora de joc però acte seguit Jordan s'ha aprofitat d'un error defensiu per entrar en diagonal a l'àrea i etzibar un cacau que s'ha colat per l'escaire. Era l'empat a l'electrònic.

El mateix Jordan podria haver resolt el partit pocs minuts després quan Casti, amb una passada en llarg, ha deixat el davanter sol davant Marc Priego. El porter de l'Europa ha guanyat la partida, salvant així el seu equip. En endavant, més clares ocasions de l'Horta enfront un Europa que no ha tornat a trobar espais al darrere ni cap clara ocasió. El perill s'ha passejat de forma continuada per l'àrea visitant i el xiulet final ha acabat deixant pels graciencs un punt positiu si es considera que la rauxa local de la darrera mitja hora podria haver dut un pitjor destí al marcador.

HORTA: Carles Santaló, Guillem, Casti, Micaló, Arnau, Domi (Gilbert, 80'), Galeano, Jordan, Saül (Vives, 15'), Genis i Nahuel (Aleix, 73').

EUROPA: Marc Priego, German, Castell, Cano, Javi Prats, Uri (Varona, 65'), Elo (Torrentbó, 65'), Alberto, Martínez (Èric, 73'), Alfons Serra i Fode.

ÀRBITRE: Carlos Rodríguez Enrique (Barcelona), assistit per Daniel Luque Ortuño i Marc Oltra Sáez (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Guillem i Galeano (Horta) i a Alberto (Europa).

GOLS: 0-1 (Alberto, 50'); 1-1 (Jordan, 55').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Josemi, Xavi Liébanas i Gabi (lesió) i Josa i Guillen (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Oumar, Xavi Camps, Soto i el porter Joan Compte / Per l'Horta han restat a la banqueta: Javi Morales, Marc Rio, Max Llovera i el porter Èric Alcaraz.