Trencant estadística rere estadística

14 Abril 2019 Àngel Garreta
Cinc triomfs seguits Cinc triomfs seguits Àngel Garreta

L'Europa ha guanyat per primera vegada el Santfeliuenc a casa en partit de Tercera Divisió. Ho ha fet aquest matí imposant-se per 1-0.

Lliga · Jornada 37 · 14/04/19 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · 600 espectadors

1 - 0 SANTFELIUENC

L'equip escapulat no havia guanyat mai a l'Estadi de Futbol de L'Hospitalet i ho va fer la setmana passada. Des que el Santfeliuenc va ascendir ja fa anys a Tercera, tampoc l'havia guanyat mai a Gràcia, i avui s'ha trencat la segona estadística consecutiva en favor d'un quadre gracienc en ratxa que suma 15 de 15 en punts i s'alça al sisè lloc de la taula amb 58 punts.

Partit dominat per l'Europa en bona part dels minuts, des de l'inici fins al final, amb un premi en gols fins i tot escàs pels mèrits acumulats. La primera ocasió de l'encontre ja ha tingut lloc als cinc minuts, quan una rosca d'Elo buscant el pal curt ha trobat la resposta de David Aragón, exporter del Juvenil A de l'Europa. Poc després, Uri ha aprofitat una pilota morta per engaltar una mitja volta que ha sortit per sobre el travesser.

Al minut 21, una centrada de Soto per l'esquerra, arribant el cuir al segon pal, ha estat rematada per Martínez des del terra, veient com un defensa ha salvat el gol sobre la mateixa línia. L'Europa ha anat acumulant mèrits, però res ha mogut el marcador en una primera part on cal destacar la lesió del visitant Kevin Díaz, qui ha hagut de ser reemplaçat al minut 27 per Josele.

A la represa el conjunt de David Vilajoana ha seguit picant pedra tot buscant obrir la llauna. Una rosca d'Elo buscant l'escaire amb la pilota marxant per poc i una rematada de cap de Gabi, tot sol, que el migcampista ha enviat per sobre el travesser, han estat les ocasions prèvies al gol del triomf: centrada d'Èric al segon pal i novament Gabi, també amb el cap i rematant el cuir mentre queia cap enrere, ha foradat la xarxa pel pal curt en una acció on Aragon ha intentat refusar de punys però no ha pogut evitar una diana que ha acabat fent justícia a la insistència local.

L'Europa podria haver tancar el marcador en més d'una ocasió, com en una rematada de cap d'Èric o un xut al pal d'Alfons Serra. Finalment, però, el gol de la tranquil·litat no ha arribat i l'Europa ha hagut de treballar per evitar un duel d'anada i tornada en el temps afegit que fes tenir opcions als visitants. El xiulet final ha acabat decretant que els tres punts es queden a casa.

EUROPA: Marc Priego, Guillen (German, 83'), Josa, Oumar, Gabi (Prats, 76'), Uri, Soto (Èric, 57'), Castell, Martínez, Alfons Serra i Elo.

SANTFELIUENC: Aragon, Joserra, Gerard, Juanjo, Adri, David, Kevin Díaz (Josele, 27'), Albert (Gibert, 60'), Pol (Romo, 60'), Kevin Sánchez i Collado.

ÀRBITRE: Juan Antonio Navarro Garcia (Tarragona), assistit per Jairo Ozaez González (Granollers) i Javier Crespo Díaz (Tarragona).

TARGETES: cap.

GOLS: 1-0 (Gabi, 62').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Cano (baixa mèdica), Varona i Torrentbó (lesió) i Alberto (sanció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Xavi Camps, Xavi Liébanas i el porter Joan Compte / Pel Santfeliuenc han restat a la banqueta: Nacho i el porter Toni.

Partit disputat sota una calor ja més pròpia de l'estiu.

Primer triomf a Tercera contra el Santfeliuenc al Nou Sardenya. Abans de l'inici de l'encontre s'han fet la foto amb el Primer Equip de l'Europa les plantilles de l'Aleví F i Benjamí D.