El punt entra millor en boca per a l'Europa

28 Febrer 2021 Àngel Garreta
Lluita a dalt de tot de la taula Lluita a dalt de tot de la taula Blai Lagé

Europa i Terrassa, els favorits del subgrup A de Tercera, han demostrat el perquè d'aquesta etiqueta en un duel molt disputat (2-2).

Lliga · Jornada 18 · 28/02/21 · 12 hores · Estadi Nou Sardenya · porta tancada (Covid-19)

2 - 2 TERRASSA

Si el duel entre el primer i segon de la classificació fos un tast de vins, podem dir que el punt obtingut per cadascú a la finalització del matx deixa millor regust al paladar europeista que a l'egarenc. Ha tingut més protagonista el Terrassa en la primera mitja hora i, a la segona part, qualsevol marcador final hauria estat considerat com raonable. Lluita entre iguals que reparteix un punt per banda mantenint encara líder en solitari l'Europa.

Després de sortir a la gespa amb intensitat i exercint els dos equips molt bé la pressió, el Terrassa ha gaudit de les primeres ocasions. Al minut 9, Jaume ha entrat a l'àrea i, sobre la sortida de Sergio, ha xutat a porteria. El taló del capità Cano ha acabat salvant, dins l'àrea petita, el 0-1. Passat el quart d'hora, primera diana de la matinal: gran contraatac d'Albert López finalitzat amb un no menys espectacular cacau, impossible per a l'estirada de Sergio.

Tocava anar a remolc en el marcador i l'Europa ha acusat, després del gol, uns moments d'incertesa. Només un minut després de la primera diana podria haver arribat la segona en un xut d'Agudo que entre Sergio i el pal han evitat que anés dins. De mica en mica l'Europa ha anat agafant-li el to al partit i ha evitat major perill durant la resta del primer temps.

En etapa ofensiva, poques arribades escapulades i només un xut entre pals on Ortega ha blocat fàcil el xut de primeres de Prats aprofitant un rebot. Amb tot, l'Europa ha arribat al descans amb el marcador igualat gràcies a una centrada de Fode que David Jiménez, al segon pal, ha convertit en l'1-1 creuant plorant la pilota tal com li queia el cuir.

A la represa les forces han estat igualades d'inici fins que al minut 58 ha arribat l'acció del segon gol visitant. Veient l'acció sobre el rectangle de joc ha semblat un clar penal de Ricki Vidal a Salva, però vist en repetició per televisió sembla com que Salva es fa la traveta amb les seves pròpies dues cames. Sigui com sigui, l'acció s'ha convertit en una pena màxima que l'exescapulat Àlex Fernández ha convertit en l'1-2 al minut 59.

L'Europa havia de tornar a igualar el marcador. Al minut 62 Ricki Vidal ha tingut una molt bona opció per a fer-ho quan li ha caigut una pilota morta en un error defensiu visitant i s'ha quedat sol davant el porter Ortega. El seu xut, sobre el bot de la pilota, ha picat al pit del porter.

Després d'intentar-ho amb una doble rematada d'Àlex Cano a l'àrea gran, l'empat ha arribat en una acció rebuscada: córner a favor que serveix David Jiménez al segon pal, allà remata Adri Guillén de cap però en direcció a la frontal de la petita i no cap a porteria. En segona instància també de cap remata Carlos Cano al travesser i de nou cau el cuir per a Adri Guillén qui torna a impactar amb el cap. La pilota la frena el visitant Jaume en el que hauria estat un clar penal però acaba per anar cap a porteria on Ortega, amb els peus a dins de la porteria, bloca la pilota i es llença endavant per platar el cuir a terra amb les dues mans. A instàncies de l'assistent, l'àrbitre ha donat gol. Una acció molt difícil d'assegurar de forma categòrica disposant només d'un plano de TV en diagonal.

Fins al final de l'encontre, cap dels dos equips ha gaudit de cap ocasió manifesta de gol i, amb més que superats els tres minuts d'afegit, el xiulet final de l'àrbitre ha deixat un punt per banda, un punt que l'Europa té possibilitat de fer encara més bo si suma en la seva visita a la Montañesa aquest dimecres en partit ajornat pendent de disputar.

EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Adri Guillén, Prats (Carlos Cano, 62'), Alberto, David Jiménez, Albert Martí, Pau López, Fode (Ricki Vidal, 45') i Alfons Serra.

TERRASSA: Ortega, Castillo, Lucas Viña, Galeano, Albert López (Manu, 92'), Àlex Fernández, Jaume, Agudo (Luna, 81'), Adri Lledó (Arranz, 72'), Mico i Salva.

ÀRBITRE: Miguel Ángel Moreno Villaécija (Baix Llobregat), assistit per Àlex López Martín (Girona) i Ivan Ramos Muñoz (Baix Llobregat).

TARGETES: Grogues a Àlex Cano, Adri Guillén, Prats, Pau López i Alfons Serra (Europa) i a Ortega, Albert López, Àlex Fernández i el preparador de porters Miguel Ángel Álvarez (Terrassa).

GOLS: 0-1 (Albert López, 15'); 1-1 (David Jiménez, 41'); 1-2 (Àlex Fernández -pp-, 59'); 2-2 (Adri Guillén, 71').

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Miki Poveda, Uri, Vilamitjana, Nolla i Castell (lesió), Sergi Pastells (sanció) i Briones (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Varona, Èric, Joan Marc, Martí Alba, Joan Castells, Morlans i el porter Dani Pérez / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Akito, José Enrique, Josu i el porter Xavi Betran.

Partit disputat a molt bona temperatura i sota un sol calurós.

Els dos equips empaten el gol average particular a la lliga (0-0 i 2-2).