agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

Riutort: "Si la permanència seria extraordinària, hem de convertir-la en quotidiana"

23 Agost 2018 Redacció
El tècnic europeista en el darrer amistós Europa-Jàbac El tècnic europeista en el darrer amistós Europa-Jàbac Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

L'entrenador del Juvenil A de l'Europa, Gonzalo Riutort, repassa en una petita entrevista pels mitjans de club l'actual pretemporada de l'equip.

El tècnic escapulat parla clar sobre la dificultat de la present temporada. L'Europa retorna a la Divisió d'Honor, una categoria dura i on la permanència va més cara que en qualsevol altra: allà només hi ha els millors equips.


Com valores la pretemporada a aquestes alçades d'agost?
En general ha estat exigent, que és el que voliem. Fins ara no hem aconseguit grans resultats, però això no em preocupa donat que no compta per a res a la lliga. El que són important són les sensacions i la feina i en aquest sentit estem treballant diversos aspectes per arribar en les millors condicions. Aquest cap de setmana acabarem d'ajustar-nos i estarem focalitzats en l'inici de la competició.

Com veus el grup de Divisió d'Honor i l'ordre de calendari que us ha tocat?
Tenim un inici molt complicat. No obstant, això toca com toca i s'ha d'acceptar. Intentarem competir bé i tenir opcions en cada partit. En referència al nivell del grup, cal recordar que estem a l'elit del futbol estatal. Els millors futbolistes dels equips professionals es troben aquí i, per tant, cada setmana serà un repte majúscul i ho haurem d'encarar amb la màxima il·lusió.

La plantilla la tens tancada?
Està definida, però mai tancada. Aquí no tenim finestres de mercat i per aquest motiu estem sempre oberts a possibles canvis, ja sigui per lesió, per rendiment, etc.

Quins conceptes han assimilat ràpid els jugadors i què us està costant més aquest estiu?
Sincerament crec que el que costa més és a nivell mental. Hi ha jugadors que arriben de clubs professionals i d'altres que ja hi eren a la casa i van aconseguir l'ascens. Per tant, estem acostumats a estar a dalt de tot i ara, en aquesta categoria, hem de ser conscients de qui som i on som. Aquí hi incloc tothom: club, afició, cos tècnic, jugadors... la realitat és que en aquesta categoria formem part de l'últim vagó del tren i el més normal és vorejar sempre la zona de descens. Aconseguir la permanència seria extraordinari i és això precisament el que hem de fer: tenir una actitud fora del que és normal, treballar més que els altres, anar més ràpid, ser més llestos, creure-hi més... i fer que allò extraordinari sigui quotidià. Només si interioritzem això i ho fem així competirem de la manera que exigeix la Divisió d'Honor.

 

acidH TEB SpecialOlympics Footters