Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Juvenil A: exemple a seguir

24 Desembre 2019 Redacció
Celebrant un gol aquesta temporada Celebrant un gol aquesta temporada Arxiu CE Europa (Fran Capell)

L'equip escapulat es troba situat en una relativa comoditat a la taula classificatòria dins la màxima categoria del futbol estatal.

L'any passat el Juvenil A de Gonzalo Riutort va ser l'equip revelació a Divisió d'Honor. Durant molt tram de la temporada es va moure entre els quatre primers per a, finalment, acabar en sisena posició amb 49 punts, la segona millor classificació de la seva història.

Enguany tothom estava avisat. El propi club i els rivals. L'Europa ja no era qualsevol equip i les mirades estaven posades en ell. Seria molt més difícil, sobre el paper, certificar una segona permanència a l'elit del futbol juvenil de tot l'estat. Començada la segona volta de la present lliga, el triomf del passat cap de setmana contra l'Stadium Casablanca, a domicili, deixa l'Europa 7è a la taula amb 25 punts, ara per ara 11 per sobre del descens, un descens que marca l'Ebro amb 14 punts.

La temporada anterior la permanència es va marcar en un total de 32 punts. Si fem la comparativa, l'Europa necessita tres victòries més en el que resta de lliga per seguir un any més a Divisió d'Honor. Si aquesta permanència acaba certificant-se, el quadre gracienc afrontarà el curs que ve la seva tercera temporada seguida a la màxima categoria, un fet que només s'ha repetit una vegada amb anterioritat (temporades 99/00, 00/01 i 01/02). En les mans d'aquesta generació de futbolistes i tècnics està no només igualar-ho sinó intentar superar-ho. El temps dirà.