Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

El Club Esportiu Europa aposta per la nutrició!

Equip de nutricionistes del CE Europa Equip de nutricionistes del CE Europa Xavi de la Ossa

Els Primers Equips del club compten amb plans específics d'alimentació de cara a millorar el seu rendiment a la gespa.

La nutrició és un dels aspectes més importants a l'hora de buscar el màxim rendiment en els esportistes. Fins ara, el club cuidava tots els aspectes al voltant dels futbolistes a excepció de l'alimentació, que aquesta temporada ha entrat amb força de la mà de la Ximena Paredes, Clara Sanz, Àlex Zanabria, Claudia Sancho (jugadora del Filial) i Maria Abad (jugadora del Primer Equip). Aquesta plantilla de cinc persones fa possible prendre les atropometries de tots els jugadors/es, avaluar la seva evolució en el temps i personalitzar l’alimentació per tal que rendeixin al màxim.

Antropometries

És important estudiar la composició corporal de cada jugador/a, ja que qualsevol modificació de la massa greixosa o la massa muscular del futbolista té un impacte directe en el seu rendiment esportiu. És per això que cal analitzar els paràmetres de composició corporal per controlar i valorar l’evolució del futbolista i poder planificar una alimentació personalitzada. Quan parlem de l’antropometria, és una tècnica coneguda per analitzar la composició corporal en l’àmbit esportiu a través d’estudiar les mesures i dimensions de les diferents parts del cos de l’esportista.

D’aquesta manera, cada mes s’analitza la composició corporal de tots els futbolistes del Primer Equip masculí i femení i es va adaptant la seva alimentació segons les necessitats per poder tenir un millor rendiment dins del terreny de joc.

 

AntropometriesPEmasc

Adri Gené durant les antropometries del Primer Equip masculí / Foto: Xavi de la Ossa

 

Xerrades

L’alimentació és molt important i volem que els nostres futbolistes segueixin uns bons hàbits alimentaris. És per això que des del mes de setembre els diferents equips del nostre club estan rebent xerrades sobre nutrició esportiva. Tenim l’objectiu de millorar els hàbits alimentaris dels nostres futbolistes, ja que tenen una influència directa en el rendiment esportiu i la seva salut. Aquest mes, per exemple, el Juvenil A i Filial femení van rebre una xerrada sobre alimentació en dia de partit i suplementació.

 

XerradaNutricióAbad

Xerrada sobre nutrició al Filial femení i Juvenil A femení / Foto: Xavi de la Ossa

 

El progrés es trasllada a la gespa

El treball que ha arrencat aquesta temporada ja està obtenint els primers resultats. És el cas de Chami i Sergi Pastells, components dels Primers Equips del club, que han notat els beneficis de la nutrició. "He incorporat molts aliments nous seguint una alimentació més saludable i variada adaptada a la meva planificació esportiva. Em sento més lleugera dins del camp, més àgil, em recupero millor després dels partits i sento que el meu rendiment esportiu ha millorat", analitza Chami, una de les jugadores que ha disputat tots els minuts en joc a la Segona RFEF aquesta campanya.

Un altre cas d'èxit és el de Sergi Pastells, peça clau en els esquemes d'Ignasi Senabre a Tercera RFEF: "Des que he adaptat la meva alimentació als entrenaments i partits em noto més ràpid, recupero millor a escala muscular i aguanto més als partits. A més a més, des que he canviat la meva alimentació les digestions han millorat i em noto més bé en el meu dia a dia".

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics