Alberto Martín: "L'objectiu és pujar categories"

Alberto Martín: "L'objectiu és pujar categories" Alberto Martín defensant el braçal de capità

Recent ascendit a la penúltima categoria, la Tercera Catalana, el Filial del CE Europa sembla no haver notat el canvi i segueix ocupant la zona noble de la taula. Parlem de l'inici de lliga, dels objectius de l'Europa B i de la seva trajectòria personal amb el seu capità.

 Una entrevista d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Alberto Martin, nascut el 26 de setembre del 1992, és el capità de l'Europa B. Hi milita des de fa 3 anys, és a dir, des de la refundació de la secció. Es va formar a la Salle Bonanova i va arribar a l'Europa a l'edat de 13 anys per jugar amb els infantils de la Fundació Privada Esportiva Europa. Des de llavors i fins ara, amb 22 anys, ha defensat l'escapulada.

Heu iniciat la lliga com un tro, amb ple de victòries. Millor impossible oi?
Sí, estem molt contents d'haver començat així de forts fent ple de victòries en els partits jugats fins avui. Ara toca seguir la mateixa dinàmica i no baixar el nivell ni el ritme en els entrenaments.

Creus que la resta de rivals us veuen com l'equip a superar?
En aquesta categoria hi ha rivals de molt nivell i l'Europa és un gran club amb nom. Nosaltres som un equip nou i jove en aquesta divisió, però amb esforç, constància i ganes intentarem ser un equip fort i difícil de guanyar.

Portar el nom de l'Europa provoca que contra vosaltres la resta d'equips hi fiquin més intensitat, ganes i de vegades duresa en el joc?
Jugar contra un club com l'Europa sempre és un incentiu addicional donat que és un equip molt conegut dins el futbol català i la gent ens vol guanyar com sigui, a vegades amb massa duresa fins i tot.

Com ha resultat el teu pas per l'Europa aquests anys? Quines vivències destacaries?
L'Europa sempre ha estat la meva casa i estic molt content d'haver pogut jugar tants anys a l'entitat escapulada. Els entrenadors han confiat en mi i jo sempre he intentat donar-ho tot. Destacaria principalment l'ascens a Tercerca aconseguir l'any passat ja que va ser un any dur i ens va costar molt.

Personalment, com et trobes amb el rol de capità?
La veritat, estic orgullós de ser el capità d'aquest equip perquè és un grup humà excepcional amb molta il·lusió i molt entregat al nostre objectiu que és anar pujant categories.

En aquestes darreres categories territorials l'objectiu del Filial és pujar cada any fins arribar al màxim esglaó possible. És una pressió còmode, incòmode o resulta indiferent?
És una pressió còmode perquè nosaltres sortim tots els partits al màxim i si es treballa bé els resultats surten sens dubte .

Quines perspectives personals tens futbolísticament mirant a curt o mitjà termini?
M'agradaria poder seguir jugant a l'entitat molts anys més, perquè em trobo molt bé aquí. He crescut gràcies al club tant com a persona com futbolísticament . Gràcies també als entrenadors.

Què diries a un soci per animar-lo a anar a veure el Filial?
Doncs que al Filial també hi ha nivell i un bon equip on es pot veure futbol. A les persones que els hi agrada aquest esport, que vinguin! Estic segur que passaran una bona estona i gaudiran del partit.

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell