Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Noticies FemenI 2223
Noticies CasaVicens

Què és el torneig de Segona Catalana?

29 Març 2021 Redacció
Un escalfament de l'Europa B abans d'un partit Un escalfament de l'Europa B abans d'un partit Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Per quin motiu no juga una lliga oficial l'Europa B? Quins objectius té el nou torneig de la categoria? Resolem els dubtes.

Davant la impossibilitat de dur a terme la competició en els seus paràmetres normals, la Federació Catalana de Futbol va decidir aplicar un criteri especial a la Segona Catalana, categoria on milita el Filial del CE Europa. Aquesta categoria no tindrà ascensos i descensos dels equips que ara la composen, que repetiran categoria a l'inici del curs 2021/2022. Així doncs... què és el que es juga ara?

El Torneig de Segona Catalana

La FCF ha organitzat un torneig oficiós (és a dir, no té caràcter d'oficial ni conseqüències esportives) repartint la Segona Catalana en 13 grups. Al grup 5, el de l'Europa, hi militen, al marge del club escapulat: Escola Barberà, Pubilla Casas, Parc, Sarrià, Ràcing Vallbona, Sant Ignasi i Turó de la Peira. En total, 8 equips.

Es disputarà una primera i segona volta entre els equips participants. Els capions dels 13 grups més els 3 millors segons classificats, és a dir, un total de 16 equips, passaran a la següent fase, que consistirà en una eliminatòria partint de vuitens de final i a partit únic.

Quina és la motivació dels equips per a participar d'aquesta competició?

Com a nivell de Segona Catalana no hi haurà efectes classificatoris, la FCF ha decidit premiar els millors clubs amb una bonificació en les tarifes arbitrals de la propera temporada. D'aquesta manera, hi haurà un percentatge progressiu d'arbitratges de la temporada vinent bonificats (que no caldrà pagar) en funció del campió, finalista i semifinalistes.

Els premis

Quatre semifinalistes: quota d'inscripció d’equip per a la temporada 2021/2022 100% subvencionada.

Semifinalistes: subvenció del 25% dels arbitratges de la temporada 2021/2022.

Subcampió: subvenció del 50% dels arbitratges de la temporada 2021/2022 i trofeu.

Campió: subvenció del 100% dels arbitratges de la temporada 2021/2022 i trofeu.