Si es juga el 'play-off exprés', no val l'empat: L'Europa ha de guanyar els dos partits

15 Maig 2020 Redacció
Uri en el darrer L'Hospitalet-Europa de lliga, a la primera volta Uri en el darrer L'Hospitalet-Europa de lliga, a la primera volta Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

La RFEF ha decidit adaptar la normativa de competició per tal de donar un factor d'avantatge als equips millor classificats en lliga.

Donat que el plantejat com a 'play-off exprés' és excepcional, també ho són les seves normes: 5 canvis per equip, 20 convocats... i ara també que no hi haurà ni pròrroga ni penals. Com els equips jugaran en camp neutral i no es podrà aplicar l'avantatge dels primers i segons classificats (tradicionalment, jugar la tornada a casa), la Real Federación Española de Fútbol ha decidit adaptar aquell avantatge amb el premi que l'empat ja serveixi a primer i segon per passar l'eliminatòria.

És a dir, en el duel entre L'Hospitalet (1r) i l'Europa (4t) el 0-0 inicial ja afavoreix el líder de la lliga, que passaria a la final del play-off. D'igual forma passa amb el Terrassa (2n) contra Sant Andreu (3r): els egarencs passarien amb qualsevol marcador que fos una 'X' a la travessa.

Així doncs, si finalment es juga aquesta promoció d'ascens -que està per veure segons evolucioni la pandèmia de la Covid-19-, l'Europa està obligat a guanyar a L'Hospitalet, en 90 minuts, si vol passar a la final. Cas d'arribar a la final es trobaria en la mateixa situació, haver de guanyar a Terrassa o Sant Andreu, donat que els graciencs, quan es va aturar la lliga de cop, eren el pitjor classificat d'entre tots quatre equips que lluitaran per una plaça a Segona B.