Semifinal del 'play-off exprés': L'Hospitalet-Europa en camp neutral i a porta tancada

06 Maig 2020 Redacció
Salutació entre capitans en el darrer L'Hospitalet-Europa d'aquesta mateixa temporada Salutació entre capitans en el darrer L'Hospitalet-Europa d'aquesta mateixa temporada Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

La RFEF (Real Federación Española de Fútbol) ja ha decretat com resoldre les temporades no professionals: Segona B i Tercera Divisió.


Lligues finalitzades sense descensos

La primera mesura de totes ha estat donar per finalitzades les lligues regulars. Les jornades restants dels campionats no finalitzaran i la classificació final es quedarà tal com s'havia deixat a la jornada 27, moment del confinament obligatori. Així, L'Hospitalet finalitza primer amb 59 punts, el Terrassa i el Sant Andreu segon i tercer amb 53 i l'Europa quart amb 50. Per sota, cap dels equips del teòric descens baixarà de categoria. No hi haurà descendits i els mateixos equips de la part baixa formaran part de la Tercera Divisió 2020/2021.


Lluita per l'ascens: play-off directe entre catalans a partit únic

Per evitar desplaçaments llargs, concentracions, hotels i àmbits en que no es poden garantir les distàncies mínimes de seguretat, la RFEF ha decidit que el play-off d'ascens es jugarà, però amb els actuals quatre primers classificats de cada grup i entre ells. D'aquesta manera no hi haurà sorteig amb equips d'altres federacions territorials, sinó que l'única plaça d'ascens en joc (una per grup) quedarà resolta entre els propis participants de cada grup. D'aquesta manera, L'Hospitalet-Europa serà el duel de 'semifinals' (per dir-ho així) camí de l'ascens. L'altre duel serà Terrassa-Sant Andreu. Quins són els duels es decideix pels criteris de primer contra quart i segon contra tercer.

Els encontres seran a partit únic, a porta tancada i en una seu neutral. Dels vencedors de les semifinals sortirà la gran final, també en les mateixes condicions de partit únic, porta tancada i seu neutral, que determinarà quin dels 4 equips catalans puja de categoria. És segura la plaça per un d'ells i el 'play-off exprés' es resoldrà, pels finalistes, en un màxim de 2 partits que es jugarien en dos caps de setmana diferents amb una setmana de separació. Les dates de disputa s'han d'acordar amb la federació territorial, en aquest cas la Federació Catalana de Futbol.


Previsió de joc

La RFEF ha decretat aquesta resolució sempre en el cas que les normatives, estat d'alarma, confinament, seguretat sanitària o riscos de contagi estiguin controlats i en una progressió ascendent de desescalada. En cas contrari tota aquesta estructura de promoció d'ascens podria arribar a no disputar-se.