Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Capella: "Al derbi del 1993 no teníem casa"

19 Desembre 2014
Capella, en un partit de veterans amb l'Europa Capella, en un partit de veterans amb l'Europa Àngel Garreta

El derbi Europa-Martinenc està en boca de tots els aficionats de Tercera i del futbol modest. El programa Catalunya Futbol de Ràdio Marca Barcelona va entrevistar ahir dos exjugadors protagonistes del darrer derbi jugat amb l'Europa com a local el 1993: Carles Capella de l'Europa i David Miranda del Martinenc.

Tots dos jugadors van admetre en antena tenir pocs records d'un partit de primera volta que no haurien imaginat que fos dins la darrera temporada que tots dos equips es veurien a la lliga. Capella recorda que "José Manuel va fer un gol de falta magistral. Una rosca com les que feia ell. El partit va ser molt igualat, com la majoria de derbis". Ambdós exfutbolistes van recordar com, per les obres de construcció del Nou Sardenya, el partit es va jugar al Guinardó tot i ser l'Europa el local.

Per la seva banda, David Miranda apuntava que el camp era de terra i que ell, al llarg de la seva carrera, mai va arribar a jugar sobre gespa artificial. "Tot això va venir després", assenyalava l'exfutbolista del Martinenc. Capella, amb toc d'humor, feia el matís que "els futbolistes d'aquella època tenim més mèrit perquè haviem d'estar pendents de la típica pedreta al camp i el bot de la pilota". L'exjugador gracienc, segon que més ha vestit l'escapulari a la història amb 363 partits de lliga, ha recordat la seva vinculació fins als nostres temps "fins i tot fa tres anys tenia un fill jugant a l'Europa".

Capella recorda els directius de la seva època , "gent com Bartolí, Vergés, Llauradó... que havien de fer un gran esforç perquè l'any 1993 no teniem casa. Van fer una tasca impressionant". Quan el presentador del programa, Ricard Vicente, els hi va demanar una 'porra' del partit, Miranda va ser clar: "en contra del meu cor, crec que guanyarà l'Europa". Capella, sense dubtar: "com europeista 'a tope' que sóc, guanyarà l'Europa segur".

acidH TEB SpecialOlympics