Alberto González: "la pròpia lliga et prepara mentalment per jugar un play-off"

05 Maig 2015 Àngel Garreta
Alberto en acció en el darrer partit contra el Manlleu Alberto en acció en el darrer partit contra el Manlleu Àngel Garreta

El Primer Equip encara les dues darreres jornades amb la promoció d'ascens a l'horitzó i tenint sis punts per endavant per sumar els tres que, ara per ara, donarien segura la tercera plaça. Parlem de la recta final de la temporada amb un dels capitans, Alberto González.

Alberto, t'imaginem satisfet després d'aconseguir el tercer play-off seguit per l'Europa...
Sí, estem tot l'equip molt content. Volem donar les gràcies a l'afició pel seu suport. La victòria davant el Manlleu era molt important. Ara cal veure quina posició final agafem a la lliga.

Què significa assolir un objectiu així per un jugador amateur?
És difícil d'explicar. Tens la teva feina de cada dia i també cada dia has de venir a entrenar sense que res s'assembli al futbol professional, però et sents recompensat quan arribes fins aquí, poder assolir petites fites i començar a viatjar per Espanya per descobrir altres llocs i altres clubs. Aquest any, jugant i guanyant la final de la Copa Catalunya, encara augmenta més aquesta sensació. Ja hem fet una gran temporada i ara a veure quin camí ens espera per si podem donar més alegries. Llàstima no haver pogut lluitar també pel títol, però ja és un èxit arribar fins aquí tres vegades seguides.

150115-cano-QI ara a fer un bon play-off després de dues experiències...
Sí, els dos darrers anys ens han servit per aprendre. Cada any que juguem un play-off, però, és diferent, però indepentdentment de qui toqui, les experiències del passat han de notar-se i servir per aprendre dels errors que vam tenir, per guanyar confiança i experiència en la disputa d'aquestes eliminatòries. No hi ha segones oportunitats i qui comet menys errors és qui passa d'eliminatòria. Haurem d'estar més concentrats que mai.

A la tercera serà la vençuda?
Serà molt difícil, com per a qualsevol equip, però l'equip està capacitat per fer-ho i té mentalitat per competir. Volem passar totes les rondes que ens puguin venir per davant. Esperarem al sorteig i a veure si en el rival o l'ordre de camp tenim més sort que els dos anys passats.

Quina és la clau per repetir tres promocions d'ascens?
En Pedro sempre fa equips molt competitius i compensats en totes les línies. La polivalència dels diferents jugadors que han passat pel club i la competitivitat de saber que la teva demarcació no és una titularitat segura fa que tothom estigui endollat fins al final. Tots aporten, no hi ha titulars i suplents, perquè en un any hi ha moltes baixes i lesions. Fa ja uns anys que portem una regularitat molt bona.

L'experiència de Socuéllamos estarà present?
Crec que sí. L'any de la primera de les tres promocions ens va agafar a tots de novells. Al segon vam anar més preparats mentalment però ens vam trobar un equip molt fort que va pujar i ara ja tens tota una lliga per saber que segurament hi tornaràs a competir contra equips d'aquestes condicions. La pròpia lliga et prepara la mentalitat de play-off. Per assegurar la classificació teníem dues finals a Sant Feliu i contra el Manlleu i l'equip les ha resolt molt bé.

150115-cano-1
La Copa Catalunya pot ser el mirall?
Seria equiparable, sí. Hem passat eliminatòries molt dures contra equips d'altíssim nivell i no és un play-off però potser és el que més s'aproximaria a competir-ne en un.

Alguna preferència de rival o de territori?
Sincerament no. L'any passat ja vam mirar quins equips teòricament eren millors i pitjors i t'adones que tant és, et toqui qui et toqui al final has de mirar per tu, competir per tu i el teu equip i fer les coses bé. Et pot tocar un equip més fluix però com no facis les coses bé i et posis a competir, aquest equip serà millor que tu.

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell