Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

L'Europa felicita el centenari d'Osasuna

24 Octubre 2020 Àngel Garreta i Xavier Vidal
Dos capitans mítics dels respectius equips el 5 de juny de 2007: Xavi Lucas i Patxi Puñal Dos capitans mítics dels respectius equips el 5 de juny de 2007: Xavi Lucas i Patxi Puñal Arxiu CE Europa (Marta Pérez)

El Club Esportiu Europa celebra els cent anys de l'equip que va visitar Gràcia per celebrar el Centenari del club escapulat.

El 5 de juny de 2007, el Club Atlético Osasuna va disputar, en ple dia del Centenari de l'Europa, un partit amistós al Nou Sardenya. Va ser el partit que va obrir els actes i celebracions esportives del segle de vida del club escapulat i que un any més tard tancaria la visita, també en partit amistos, de l'RCD Espanyol.

Al llarg de la història, Europa i Osasuna s'han vist les cares en 10 ocasions, 8 amb caràcter de partit oficial de lliga. D'aquests vuit, 3 els va guanyar l'Europa, un es va empatar i 4 els va guanyar Osasuna (tots ells a Segona A), amb 9 gols a favor de l'Europa 8 pels de Navarra.

La primera referència d'un amistós contra Osasuna data de la temporada 1960/1961 en una visita dels 'rojillos' -llavors a Primera- a Barcelona, on van jugar amb el FC Barcelona i l'Europa. Contra els graciencs van sortir a jugar amb Eusebio, Egaña, Salvador, Zibiaurre, Zoco, Escolá, Hormaechea, Félix Ruiz, Sabino, Fusté i Cerdán.

Avui, 24 d'octubre del 2020, Osasuna celebra els seus cent anys de vida i l'Europa ho recorda rescatant el vídeo íntegre del partit del centenari del conjunt gracienc contra els de Pamplona i mostrant en aquest article la carta que el club ha enviat a Osasuna aquesta setmana amb motiu de l'efemèride del conjunt 'rojillo'.Aquesta és la carta de l'Europa felicitant el centenari d'Osasuna


201024 osasuna 5

Galeria d'imatges

Click to enlarge image 201024-osasuna-1.jpg

Nens de la base de l'Europa a instants de l'inici de l'Europa-Osasuna amb el diari especial del club amb el diari Sport / Foto: Marta Pérez

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics