Imprimir aquesta pàgina

Xavi Lao: "No ens posem cap límit"

01 Abril 2022 Xavi de la Ossa
Puny alçat per a celebrar un gol. Lao ja en duu 21 aquesta temporada Puny alçat per a celebrar un gol. Lao ja en duu 21 aquesta temporada CE Europa

Amb 21 gols en 21 partits disputats, Xavi Lao s’ha convertit en el nom propi d’un Filial que vola cap a l’ascens a la Primera Catalana i la lliga.

Líders del Grup 5 de Segona Catalana amb 58 punts, amb deu i dotze punts sobre el segon i tercer, els escapulats volen tancar el seu objectiu “com més aviat millor”, tal com valora el davanter i màxim golejador del grup, qui ha parlat amb els mitjans oficials del club.

Quina és la teva valoració de la temporada fins ara?
Molt positiva. Som un equip jove, però que s’està mostrant molt sòlid i amb les idees molt clares. Sortim a cada partit com si fos una final amb independència del rival. Ens queda la part més important i tenim moltes ganes de seguir en aquesta línia. Volem l’ascens i ser campions de lliga.

T’esperaves aquest rendiment del Filial abans de començar?
Per la pretemporada que vam fer sí. Ja es veia que podíem assolir aquest nivell de superioritat respecte dels rivals. No és una gran sorpresa haver arribat on estem, però això no li treu mèrit al tot el que estem fent.


220401 lao 1
Gairebé cada partit del Filial és una celebració de +3 punts

 

Com es veu Xavi Lao?
Estic vivint un any molt positiu. Gaudeixo sobre la gespa i tenim un gran grup, això últim és clau. Tot està funcionant molt bé i estic agraït al vestuari, que m’ha acollit de la millor manera des del primer dia. Em sento feliç de poder aportar al conjunt amb el meu joc.

És la teva millor temporada al futbol?
Si ens fixem en els números, probablement és una de les millors. N’he tingut de bones, excepte a juvenil. Després vaig marxar als Estats Units i vaig gaudir d’una última campanya molt bona abans de venir aquí i l’he encadenat amb l’actual.

Què significa el club per a tu?
Quan venia al Nou Sardenya amb altres equips on jugava ja era complicat guanyar perquè l’Europa es feia respectar molt. Després de tornar dels Estats Units David Vilajoana em va obrir les portes i em va donar l’oportunitat d’entrenar amb el Primer Equip. Al final no em van fer fitxa, però sempre vaig tenir la sensació que tornaria. Va passar un any i mig -amb la pandèmia que ens va privar de competir- i aquest estiu vaig parlar amb David Vilajoana i Josep Maria Gené per tornar al club, en aquest cas al Filial. Ara no només respecto l’Europa, sinó que li he agafat molta estima. Crec que els valors que vol transmetre el club són reals. Estic molt orgullós de ser un escapulat més.

Què representa Josep Maria Gené per a tu?
Podria passar-me hores parlant d’ell. És un gran entrenador i una gran persona. El coneixia de quan era infantil i cadet perquè sempre havíem estat en contacte. Retrobar-me amb ell després de tants anys ha sigut especial. Estic aprenent moltíssim. És un tècnic diferent, molt exigent i que sempre busca el millor rendiment possible en cada moment. Treu la millor versió de tots. Sempre he jugat més a l’extrem i a la mitja punta i aquesta temporada, de davanter centre, estic aprenent molt gràcies a Gené i a tot el cos tècnic. La seva figura és vital en aquest equip. És la nostra referència.


220401 lao 2
Celebrant un gol amb Manel Lozano, el seu 'assistent de gols'

 

Parla’ns dels punts forts del Filial...
En tenim molts i gràcies a això anem com anem. El punt més fort és la unió que tenim entre nosaltres, la química i els mecanismes a l’entrenament. La clau és que tenim molt ben compensades les línies, som un equip molt compacte i que sempre pressionem moltíssim els rivals per tenir la pilota i això ens proporciona un domini molt gran.

Què espereu del que queda de temporada?
Encara queda molt, volem seguir igual. Mirem cada partit com si fos l’últim. Volem guanyar tot el que ens queda i no ens posem cap altre repte que aquest. Volem ser campions de lliga com més aviat millor, però enfocant-nos en cada partit.

Tens objectiu de gols per quan acabi la temporada?
No me’n marco cap en concret. Parlant amb el Manel Lozano, un dels jugadors amb qui tinc més química i que més assistències em dona, li he dit que vull marcar en tots els partits que queden. Si arribo a la trentena de gols, estarà bé, però no m’inquieta. Si es poden canviar els gols per assistències i que acabem guanyant el partit ja em serveix.

Quins reptes té Xavi Lao?
Només pensem en ascendir i guanyar la lliga amb la mateixa solidesa que mostrem fins ara. Més endavant podrem valorar què passa, però tenir un Filial a Primera Catalana són paraules majors per al club. Després haurem de mirar cap amunt i mai cap avall. No ens posem cap límit i ja veurem quin serà el següent repte a afrontar.

 

Articles més recents relacionats per etiquetes