Festival de vuit gols en el primer duel de pretemporada del Femení A europeista

06 Setembre 2020 Àngel Garreta
Fins a cinc celebracions de gol pel cantó gracienc Fins a cinc celebracions de gol pel cantó gracienc Àngel Garreta

Ni Europa ni Pontenc han jugat el duel d'avui només per passar l'estona: bon partit de futbol amb victòria final local per 5 a 3.

Amistós Pretemporada · 06/09/20 · 17 hores · Estadi Nou Sardenya · porta tancada (Covid-19)

5 - 3 PONTENC

Duel d'anotacions constants a l'hora de fer-ne una crònica: vuit gols i moltíssimes més ocasions per banda que haurien pogut provocar un marcador molt més gran a cada caseller i més propi d'un altre esport: una oda a l'espectacle. Ni un minut ha trigat l'electrònic del Nou Sardenya en moure la xifra de gols: la visitant Ana ha aprofitat un error defensiu local per fer una cursa de 40 metres i batre la portera gracienca Ari de xut creuat.

Durant els següents deu minuts, arribades de l'Europa però sense materialitzar. La portera Ari ha resultat providencial en més d'una ocasió davant els insistents xuts (alguns a boca de canó) de la número 7 del Pontenc, Ana, sens dubte la seva jugadora, de llarg, més destacada i autora dels gols del seu equip. Al minut 24, l'escapulada Laura ha picat de vaselina des de 30 metres per fer l'empat. Al tram final del primer temps, minuts de bojos del 41 al 46: gol d'Ana per fer l'1-2, nou gol de Laura per empatar 2-2 i en el darrer sospir, 'hat-trick' de la visitant Ana per anar 2-3 al descans.

A la represa, l'Europa ha empatat als vuit minuts en una jugada on Farreras, davant de la portera, ha assistit enrere per a que Andrea Porta fes el gol per dalt. A partir d'aquí la superioritat en el matx ha estat per a l'Europa, qui ha signat la victòria amb prou diferència per a que el triomf ja no sortís del Nou Sardenya. Al minut 59, una falta lateral servida per Laia Castilla ha estat pentinada per Nany al fons de la xarxa. Entre el 4-3 i el 5-3, un gol anul·lat per banda per fora de joc.

La visitant Ana podria haver fer un pòquer de gols i ficar el Pontenc dins el partit però el seu xut al minut 73 s'ha trobat amb el travesser. Al minut 78, la sentència: passada de la mort per a Farreras qui, a porta buida, no ha perdonat. El marcador no s'ha tornat a moure fins el xiulet final d'un partit francament divertit.

EUROPA: Ari, Zaira, Itziar, Nany, Cos, Valentina, Pili Porta, Laia, Ona, Laura i Abad... Han completat la convocatòria i el partit: Mimi, Júlia, Andrea Porta, Fusté, Clàudia, Anabel i Farreras.

PONTENC: Maria, Mireia, Sitjà, Ester, Cynthia, Carla, Paula, Sílvia, Clàudia, Tati i Ana... Han completat la convocatòria i el partit: Noe, Brenda, Ari i Noa.

ÀRBITRE: Sandra Márquez Redondo (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Nany i Andrea Porta (Europa) i a Paula (Pontenc).

GOLS: 0-1 (Ana, 50seg.); 1-1 (Laura, 24'); 1-2 (Ana, 41'); 2-2 (Laura, 43'); 2-3 (Ana, 45+1'); 3-3 (Andrea Porta, 53'); 4-3 (Nany, 59'); 5-3 (Farreras, 78').