Imprimir aquesta pàgina

Vine a animar al Primer Equip femení i col·labora en la lluita feminista amb motiu del 25N!

24 Novembre 2021 Redacció
L'Europa celebra amb els escapulats al Nou Sardenya L'Europa celebra amb els escapulats al Nou Sardenya Arxiu CE Europa (Xavi de la Ossa)

El partit Europa-At. Balears és amb Entrada Voluntària, en una acció conjunta del club amb ll'Assemblea de Dones Feministes de Gràcia.

El Primer Equip femení de l'Europa disputa aquest diumenge l'onzena jornada de la Primera Nacional Femenina davant el segon classificat (At. Baleares). Amb motiu del 25N - Dia Internacional per l'eliminació de les violències masclistes, el club ofereix l'Entrada Voluntària al partit per destinar els fons recaptats a la lluita feminista.

Qui és l'Assemblea de Dones Feministes de Gràcia?

L'Assemblea de Dones Feministes de Gràcia és una assemblea feminista no mixta i anticapitalista de la vila de Gràcia. L'Assemblea va néixer l'any 2013 per defensar el dret al propi cos i a l'avortament.

Des de llavors, s'organitzen per donar resposta a la violència patriarcal, organitzant manifestacions i accions contra els assetjaments i feminicidis, realitzant formacions i tallers a escoles, instituts i colles de cultura popular, donant suport a campanyes de companyes encausades i erradicant la por dels carrers i les vides. Actualment Feministes de Gràcia participa activament dintre de la xarxa Feminista Anticapitalista dels Països Catalans, on conjuntament amb més de 100 col·lectius feministes, es coordinen accions i lluites arreu del territori.

Val la pena destacar la feina que han fet per fer front a les agressions masclistes els darrers anys al barri. Van ser una de les primeres organitzacions a posar en marxa Punts Liles per denunciar qualsevol mena d'agressió masclista en espais d'oci. El 2014 van elaborar la primera versió del Protocol d'actuació en cas d'agressions en espais de festa.

L'any següent, des de l'Assemblea Feminista de Gràcia van iniciar una coordinació per fer partícips altres espais alternatius i diversos carrers i places de la Vila en l'elaboració d'un Protocol que pogués donar resposta a casos d'agressions masclistes. Aquests protocols s'han anat millorant al llarg dels anys i encara avui en dia continuen sent una de les principals eines per sensibilitzar i fer font a casos d'agressions masclistes i LBGTI-fòbiques. Feministes de Gràcia també participa de la Taula de Protocol del Districte de Gràcia durant les Festes Majors de Gràcia.

Des de l'Assemblea de Dones Feminista de Gràcia es defensa que és des de l’organització i la lluita com es podran superar les desigualtats de gènere i trobar així un espai de solidaritat i empoderament feminista, anticapitalista, antifeixista, antiracista i ecologista.

Articles més recents relacionats per etiquetes