Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

El Badalona i el Granollers, rivals a la fase de grups del XXXè Torneig d'Històrics

El directiu europeista Ferran Iraola ajudant en el sorteig El directiu europeista Ferran Iraola ajudant en el sorteig Àngel Garreta

El Centre Cívic Guinardó ha acollit aquesta tarda el sorteig dels grups triangulars del Torneig d'Històrics, que enguany celebra la seva edició número trenta. L'Europa ha quedat situat dins el grup 2 que s'estrenarà el dimarts dia 4 d'agost i jugarà contra Badalona i Granollers.

Com és habitual en els darrers anys i després d'un canvi en la reglamentació del campionat, participen del mateix els equips que acceptin fer-ho del 'top 6' històric (Martinenc, Júpiter, Sants, Horta, Europa i Sant Andreu) i que enguany hi prenen part tots menys l'Horta, i sis equips més entre Segona B, Tercera i Primera Catalana que hagin quedat destacats en la recent finalitzada lliga regular. Els primers en acceptar la invitació, per categories, Badalona, L'Hospitalet, Cornellà, Vilafranca, Rubí, Montañesa i Granollers.

El torneig se celebrarà del 3 al 9 d'agost, incloent enguany la novetat de disputar les semifinals en dissabte i la final en diumenge, deixant per primera vegada en anys el divendres com a dia lliure per donar descans als darrers equips dels grups 3 i 4 i no haver de forçar-los a jugar, en un hipotètic cas, tres partits seguits en tres dies. Una altra novetat d'aquesta edició és l'inici dels grups triangulars mitja hora abans, per aprofitar al màxim la llum natural. Els grups començaran enguany a les 18 hores.

Així, es jugarà la fase triangular (quatre grups) del dilluns 3 al dijous 6 d'agost, amb inici a les 18 hores -primer contra segon del sorteig del grup-. El divendres hi haurà jornada de descans i dissabte jugaran les semifinals els guanyadors del grup 1 contra el grup 2 (18 hores) i grup 3 contra grup 4 (20 hores). La final es jugarà el diumenge 9 d'agost a les 19 hores. Els organitzadors del torneig també han confirmat que a l'octubre hi haurà un acte especial de celebració dels 30 anys de campionat amb la presentació d'una nova forma del trofeu de campió de l'Històrics que els clubs podran tenir en propietat si guanyen 3 campionats seguits o 5 alterns.

L'Europa, campió el 2010

L'equip escapulat té a les seves vitrines un Torneig d'Històrics, guanyat el 2010 contra el Sant Andreu al Guinardó. Anteriorment havia provat sort, sense èxit, en les finals del 1985 contra el Júpiter i el 1993 contra el Sants. En dues ocasions, quan el torneig era itinerant per no disposar el Guinardó d'herba artificial, el Nou Sardenya va acollir-lo com a seu. L'Històrics és, després de les competicions i promocions de càracter oficial, el trofeu més important del futbol modest català.


150630 historics 1