Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Europa 2 - Cornellà 1

L'Europa guanya el gran duel d'inici de lliga

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Si tothom volia una lliga plena d'emocions, dues tasses per començar! El gran duel d'aquest inici de campionat i que tenia tots els focus posats a sobre s'ha decantat en dues accions clau i psicològiques a favor de l'Europa en els instants d'afegit de cadascuna de les dues parts de l'encontre. Ha estat un partit obert i vibrant i un bon reforç moral per començar el curs 2013/2014 en clau europeista.

Els primers minuts de la lliga s'han caracteritzat per mostrar dos equips disposats a agradar i conscient de la primera pressió inicial que hi havia sobre ells. Aquestes ganes han fet que el duel hagi agafat un fort ritme de velocitat però gens controlat i amb moltes precipitacions. El primer xut a porta ha estat del nou fitxatge dels verds, Baruc. El remat des de la frontal, sec i ras ajustat al pal, ha trobat resposta en una bona estirada de Rafa Leva.

Al minut 29, jugada per la polèmica i d'aquelles que només una visualització de vídeo pot resoldre: Joel fa caure Diego dins l'àrea gran però a instàncies d'assistent i col·legiat l'acció no ha marescut cap sanció infractora. Acte seguit, clara opció per Civil, qui ha rebut una pilota dins l'àrea petita i ha vist com el seu xut de primeres ha picat a la base del pal i ha marxat fora per la línia de fons.

La millor opció per l'Europa abans del gol, una pilota centrada al segon pal per Guillem que ha servit per veure com Diego l'ha deixat d'un toc per a Javi Sánchez i aquest, a la mitja volta, ha acabat enviat la pilota prop del pal curt de la porteria de José. Amb l'encontre entrant en els darrers segons del minut d'afegit de la primera part, un córner penjat a l'àrea s'ha convertit en una sèrie de rebots que han acabat beneficiant el central Alberto que, com ja va fer l'any passat en aquest mateix duel, ha obert la llauna i ha fet arribar l'Europa amb avantatge al descans just sobre el xiulet final.

Als tres minuts de la represa, Diego ha abandonat el terreny de joc amb molèsties i ha entrat en el seu lloc Charly Ruiz. Durant una fase del joc, el Cornellà ha posat una marxa més en la pressió i en els marcatges, començant a fer-se amb el major pes ofensiu (sobretot arribades, centrades, serveis de cantonada...) i veient com l'Europa era obligat a estones a jugar a la contra.

Els homes de Jordi Roger han gaudit de més presència a l'àrea en aquest segon temps i han buscat l'empat decididament. En primer lloc, Dani Martí ha rematat tot sol de cap al minut 70, però la pilota, després de botar sobre la gespa, s'ha marxat per sobre el travesser. Entrant dins la recta final de partit, protagonisme ofensiu en els dos equips i també per Rafa Leva. El porter de l'Europa ha resultat providencial en una aturada en resposta a una canonada just abans del gol del Cornellà.

Al minut 85, l'exeuropeista Juli, de potent xut creuat bombejat des del vèrtex de l'àrea després de sortir de dos regats, ha transformat un golàs gairebé impossible d'aturar per l'estirada del porter, tot i que Rafa Leva l'ha arribat a tocar amb els dits. A un minut d'arribar al temps reglamentari, el propi Leva ha salvat els mobles de l'Europa davant un xut potent de Didi. L'estirada del dorsal 1 dels graciencs, providencial per evitar el gol.

I del possible 1-2 s'ha passat al 2-1 pels graciencs. Excel·lent contraatac i assistència de Charly Ruiz cap a la cursa d'un Alegre reconvertit en extrem. El jugador europeista ha encarat porteria i el defensa Joel s'ha vist obligat a fer-li un clar i indiscutible penal per evitar una rematada còmode davant el porter José. Joel ha vist la vermella directa i la pena màxima ha estat executada per un Javi Lara que no ha perdonat. 'In extremis', l'Europa ha trobat el premi a la seva fe fins al final i ha pogut deixar els tres punts a casa en l'inici de la lliga contra un 'coco' com el Cornellà que ha disputat un molt i molt meritori partit, a estones superior, fet que encara dóna més valor als punts.

Lliga · J1 · Estadi Nou Sardenya · (25/08/13
) · 650 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Alberto, Víctor Duran, León, Javi Lara, Rovira (Alegre, 83'), Valderas (Cano, 93'), Javi Sánchez, Guzman i Diego (Charly Ruiz, 48').

CORNELLÀ: José, Joel, Pol, Cazorla, Israel, David, Dani Martí, Pep (Didi, 75'), Óscar Muñoz, Baruc (Juli, 75') i Civil (Matamala, 57').

ÀRBITRE: Rubén Mancera Antón (Maresme).

TARGETES: Grogues a Guillem, León i el tècnic Pedro Dólera (Europa) i a Joel, Cazorla, David, Dani Martí i Pep (Cornellà). Vermella direct a Joel -minut 92- (Cornellà).

GOLS: 1-0 (Alberto, 45+1'); 1-1 (Juli, 85'); 2-1 (Javi Lara -p-, 93').

INCIDÈNCIES: Minut de silenci previ al partit en memòria d'Antoni Ramallets, il·lustre porter gracienc de renom internacional que va defensar la samarreta del Primer Equip de l'Europa i es va formar a la base del club.