EL DERBI, CAP A GRÀCIA!

Una crònica d'Àngel Garreta

Decideix un gol de Camacho al minut 80

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Bon regust a derbi el que han deixat sobre la gespa de La Verneda grisgranes i escapulats. En un encontre disputat, a estones molt igualat i amb opcions a cada àrea (les més clares, però, per l'Europa), un gol de Camacho a deu del final ha decantat la balança cap a Gràcia. Quatre minuts abans el Júpiter s'havia quedat amb un home menys per vermella a Mechi.

.

Júpiter 0 - Europa 1

L'Europa ha portat perill sobre el marc rival de forma intermitent però des de bon principi, dominant més a la primera part que a la segona un Júpiter que ha anat de menys a més durant el partit, demostrant ordre i col·locació en gairebé tots els minuts de joc. Després d'un primer córner al minut 5 on un refús involuntari cap enrere d'un defensa local gairebé acaba en gol, cal comptabilitzar la primera acció d'intenció real al minut 16, quan una pilota oberta de Cebri a Camacho ha servit per a que l'alt davanter escapulat posés a prova els guants de Sergio per primera vegada en el partit.

Als 25 minuts de joc, novament Sergio protagonista. Primer, en refusar un xut de Guzman i després un novament de Camacho en la segona jugada. Als tres minuts ha arribat la rèplica grisgrana i l'opció més clara del partit fins aquell instant. Una pilota pentinada en profunditat cap a Toni ha deixat tot sol el jugador de La Verneda davant Eloi. El porter gracienc, amb un peu, ha aconseguit refusar lateralment el xut a boca de canó. Fins al descans res ha mogut el marcador d'un derbi disputat, net, ordenat i amb més domini de la pilota i el joc per part dels homes de Pedro Dólera.

A la represa, complint-se el quart d'hora, Javi Lara ha servit un córner que Camacho, de cap, ha enviat al travesser. El remat més clar de gol del partit fins al moment el tornava a protagonitzar el jugador que, sens dubte, ha merescut el títol 'MVP' (si existís en aquesta categoria) pel partit d'aquest matí, un Camacho que ha resultat finalment decisiu. Tres minuts més tard d'aquesta acció, l'exeuropeista Elhadji 'Drogba' ha fet un gran regat prop de l'àrea, en sec, fent-se passar la pilota per darrera i acabant per obrir a banda. La posterior centrada l'ha rematat ell mateix de cap, directe a les mans d'Eloi, qui avui tornava a defensar els pals graciencs per lesió de Leva.

Al minut 65 ha arribat una acció que, cas d'acabar en gol, hauria convertit la diana en una de les més treballades i precioses de l'any. Carlos Guzman ha marxat amb pilota controlada prop de la línia de mitjos i, amb petits regats i suaus tocs, ha anat deixant rivals asseguts mentre la seva cursa l'ha portat a plantar-se sol davant Sergio. En l'intent d'obrir-se angle i superar l'estirada del porter, Sergio li ha guanyat la partida davant dels seus peus, fent-se amb la pilota.

Una acció ha resultat clau en el tram final de partit. Al minut 76, Mechi ha entrat durament sobre Cano i l'àrbitre no ha dubtat en ensenyar, directament, la cartulina vermella. L'entrada de Mechi, amb els dos peus per davant, ha estat contundent, però amb pilota pel mig i sense entrar per darrere. En definitiva, una acció de tenir el reglament en mà, veure de nou el vídeo i considerar-la justa o no segons el gust de cadascú. Per nosaltres, una jugada de targeta "taronja". Contra deu, ha arribat el gol. El defensa Lalo, en l'única errada del partit, ha fet un 'misto' intentant refusar una pilota i aquesta ha caigut a peus de Camacho, qui després de regatejar-lo en un pam de gespa, ha afusellat Sergio.

Amb el 0-1 al marcador i amb deu efectius, el Júpiter no s'ha rendit. L'equip de Juanjo García ha tret el caràcter i amb el seu porter servint les faltes de mig camp, ha acumulat tots els homes davant, penjant pilotes a l'àrea, realitzant centrades creuades i buscant o bé el remat de cap del potent Elhadji o qualsevol segona jugada. Finalment, l'Europa ha conservat el 0-1 davant un Júpiter que també ha fet mèrits. Un bon derbi, clàssic, amb bona animació local i també visitant, amb molts seguidors de l'Europa presents i l'impuls dels crits d'una destacada presència de la Torcida Escapulada.

JÚPITER 0 - EUROPA 1
Lliga · J5 · Mpal. La Verneda · (23/09/12
) · 400 espectadors

JÚPITER: Sergio, Mechi, Peter (Santolalla, 73'), Masa, Poche, Serrano (Romo, 69'), Elhadji, Toni (Èric Soriano, 83'), Isra, Lalo i Chinchilla.

EUROPA: Eloi, Édgar, Víctor Duran, Cano, León, Mañosa, Javi Lara, Guzman (Alberto, 91'), Cebri (Valderas, 83'), Camacho i Diego (Rovira, 69').

ÀRBITRE: Xavier Bertomeu García (Barcelona)

TARGETES: Grogues a Serrano, Toni i Chinchilla (Júpiter) i a Camacho i Valderas (Europa). Vermella directa a Mechi -minut 76- (Júpiter).

GOL: 0-1 (Camacho, 80').