Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Rivals 2015/2016: Sant Andreu (part 2)

Xavi Jiménez condueix la pilota davant Fran Bea al partit de la primrea volta Xavi Jiménez condueix la pilota davant Fran Bea al partit de la primrea volta Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Fa ben bé tres dies que intento començar a escriure aquest article i no me’n surto. He fet vuitanta-cinc versions i les he estripat totes. Com comences a parlar d'un duel tan important i un derbi tan apassionant?.

 LLIGA · Jornada 27 · SANT ANDREU-EUROPA · 28 de febrer · 18 hores · Estadi Narcís Sala


"Llet, cacau, avellanes i sucre"

El darrer cop que em vaig trobar en una situació similar va ser fa set anys, en el primer curs de carrera. Un treball ranci, d’aquells que no acaben aportant res a l’estudiant ni tampoc al professor. Em preguntaven sobre el panorama televisiu espanyol. Un drama, vaja. Després d’intentar-ho de totes les formes possibles vaig acabar escrivint un resum ràpid, amb mala lletra i una taca de Nocilla. (Si ho fèiem malament, havia de ser malament de veritat). Paral·lelament vaig preparar un foli en blanc, completament. Només hi havia el meu nom i un post-it enganxat en què s’hi podia llegir “Això és una metàfora del panorama televisiu a Espanya”.

Durant els anys d’institut havia sentit dir mil cops que a la Universitat tot era molt liberal, es permetien aquest tipus de concessions (o vacil·lades, compte), i que una anada d’olla d’aquestes acabaria amb una matricula. Evidentment no em vaig atrevir a fer-ho i vaig entregar el treball de la Nocilla. Un 5 i a dormir. Massa premi, fins i tot. Anys després vaig tornar a tenir el mateix professor. En l’últim dia de classe li vaig explicar l’anècdota i li vaig preguntar què hauria passat si li arribo entregar el treball del post-it. Em va dir que m’hauria suspès fulminantment i vaig respirar tranquil.

Aquest cap de setmana anem a jugar a Sant Andreu. A SANT ANDREU! M’he arribat a plantejar fer exactament el mateix que aquell cop, tot i que al final m’he acabat fent enrere. Sincerament, què us haig d’explicar jo que no sapigueu ja d’aquest derbi? Si a la primera volta ja es va esgotar tota la literatura possible sobre el partit, ara encara en queda menys a dir. Especials amunt, especials avall i una consigna clara que es repeteix arreu (per sort): fair play i rivalitat sana (però rivalitat). Vaja, que ho tenim tot estudiat. Tot i això, he preferit fer quatre línies perquè un Sant Andreu-Europa es mereix un mínim d’esforç. No és un partit qualsevol. És un xoc especial, en què més enllà de la lluita directa pel play-off hi ha molts sentiments implicats.

També és veritat que de vegades n’esperem massa d’aquest tipus de duels i potser tornem a topar amb un 0-0, nervis i ocasions poc clares. Però en qualsevol cas, s’hi ha d’anar. Les entrades van barates i hi podem anar en metro (o fins i tot a peu) i com la cosa acabi amb una victòria escandalosa de l’Europa us penedireu de no haver-hi estat. No sé què passarà, però per si de cas, prefereixo cridar tot l’europeisme a files. Si depengués de mi jo no m’ho perdia.

 

acidH TEB SpecialOlympics