Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

El rival: Figueres

El rival: Figueres Una imatge del duel a Vilatenim de la temporada passada

Moltes són les coses que podríem dir de la UE Figueres i la seva particular història, però encara en són més les que ja s’han dit. És difícil separar l'historial del club fundat l’any 1919 i que es va haver de refundar la temporada 2007/2008 després del trasllat de l’entitat original a Castelldefels i posteriorment a Vilajuïga, on va acabar desapareixent.

 

UNA FERA ADORMIDA
>> (Un article de Carles Garcia)

La nova història dels de la capital de l’Alt Empordà podria tornar a començar doncs, a Tercera Regional, on una nova entitat fiscal però amb una tradició de 88 anys a les esquenes va decidir no fer trampes i guanyar-se la categoria començant des del graó més baix de l’estatus futbolístic català.

Ara, a Tercera Divisió, el club empordanès comparteix des de fa tres cursos la mateixa categoria que l’Europa i, tot i el mal inici que va patir a Rubí la setmana passada (derrota per 3-0), s’ha postulat com un dels rivals a batre, tant pels escapulats, com per qualsevol altre que vulgui aspirar a donar guerra a la part alta. Amb Francesc Cargol al capdavant i un equip renovat amb homes importants com Javi Revert o Toni Cunill, els figuerencs volen retornar la seva afició a la categoria de la qual la ciutat va gaudir durant 13 anys seguits, la Segona B. Una fita complicada, però que els empordanesos persegueixen des de l’any 2007, per tornar a ser la fera salvatge que fins i tot un dia, no fa tant, va arribar a treure el cap a la categoria de plata.

Per a aquest partit l’Europa haurà de viatjar fins a Vilatenim, un estadi que fa dues temporades es va convertir en un fortí i on els graciencs no han tingut la sort desitjada les darreres campanyes. Així doncs, l’espectacle queda servit per a dos equips que no van sumar la primera victòria de la temporada el jorn inicial i que volen avançar en positiu en un campionat que serà molt llarg i pel que potser s’acabin barallant indirectament al tram final. Un duel amb regust a història gran, que vol brillar com ho van fer els dos clubs durant les seves respectives èpoques daurades.

acidH TEB SpecialOlympics