agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

MÉS RIVAL: GRAMENET

CRÒNICA D'UNA MORT ANUNCIADA
>> (Un article de Genís de Moner)

El que ja se sabia des de feia setmanes va quedar confirmat el passat diumenge després d’una contundent derrota a Castelldefels (3-0): la ‘Grama’ és ja matemàticament equip de Primera Catalana. Després de 28 anys jugant en categoria estatal i set promocions fallides per pujar a Segona A, els colomencs no han pogut evitar el que semblava inevitable. I el pitjor de tot és que amb el descens no s’acaben els problemes.

Amb un deute de quatre milions d’euros, sense camp propi, futbol base ni socis i a Primera Catalana; aquesta és la dura realitat que viu la històrica entitat de Santa Coloma. Tot i això, des del club es confia en poder tirar endavant i es descarta la desaparició. “La ‘Grama’ no desapareixerà; el deute hi és, però els que estem al capdavant mantenim la il·lusió”, afirmava l’actual president Francisco Hernández en una entrevista recent a ‘l’Esportiu’. Tot i això, necessitaran poc menys que un miracle perquè el club pugui seguir endavant.

Actualment, la UDA Gramenet compta amb només 3 equips: el primer equip, el filial –cuer també a Segona Catalana– i el femení. Del productiu futbol base que sempre havia tingut l’entitat ja no en queda res perquè el club el va vendre a la Fundació Privada Hermes. I per acabar-ho d’adobar, la pròxima temporada el club es podria veure obligat a jugar fora de la seva ciutat ja que la concessió del Municipal de Can Peixauet està en mans ara d’un nou club, la FE Grama, fundada per Antonio Morales, històric president de la 'UDA' entre 1980 i 2003. Com comprendran, amb tot això l’aspecte esportiu ha passat en un segon pla, fins i tot en aquesta prèvia. Això sí, el que diumenge anirà a jugar-se l’Europa a Santa Coloma són els tres punts i faria bé de centrar-se.

Rival


Si bé és cert que l’últim precedent entre ambdós equips és clarament favorable a l’Europa –victòria contundent per 5-0 en el partit de la primera volta–, els escapulats no han guanyat mai contra el primer equip de la ‘Grama’ al Municipal de Santa Coloma, inaugurat l’any 1994. Ni l’any passat (1-1) ni fa dos anys en un partit on l’equip va donar una imatge pèssima (3-1), l’Europa va aconseguir guanyar a Santa Coloma, com tampoc ho va fer la temporada 1994-1995 a Segona B (4-1).

Amb 12 punts i només dues victòries en aquestes 32 jornades –ambdues a domicili– enguany és l’oportunitat perfecta per trencar la ratxa a Santa Coloma, tres punts que ajudarien molt a l’Europa a consolidar-se en les quatre primeres places. Amb tot, tot i que no marxar amb una victòria de Can Peixauet seria un fracàs, cal tenir en compte que la ‘Grama’ no li ho ha posat fàcil a gairebé cap conjunt. Els colomencs seran, si no reaccionen abans, el pitjor cuer del segle XXI, però en alguns partits haguessin pogut treure un millor resultat. Contra els equips de la part alta, a més, no s’ha arronsat. Que li ho preguntin sinó al Cornellà que va perdre al seu camp per 1-3 i que a Santa Coloma va acabar demanant l’hora per assegurar-se una victòria per la mínima (1-2). O a la Montañesa que ha guanyat els dos duels contra els blaus per la mínima (1-0).

acidH TEB SpecialOlympics Footters