MÉS RIVAL: POBLA MAFUMET

UN FILIAL AMB AIRES D'EQUIP VETERÀ
>> (Un article de Genís de Moner)

Únic equip filial de la categoria, la Pobla de Mafumet és evidentment un dels equips més joves de Tercera. No és el més jove perquè en els darrers temps el Gavà ha decidit apostar per la joventut per fer front a les dificultats econòmiques, però el cert és que la mitjana d’edat és força baixa, inferior als 22 anys. Sigui com sigui, el filial del Nàstic és un equip jove i inexpert tot i que no actua com a tal.

Les xifres, analitzades en fred, no semblen d’equip filial. Resulta curiós que els tarragonins siguin el segon equip menys golejador de la categoria (24), només superats pel cuer, la Gramenet. Curiós perquè, tot i la raquítica xifra de gols, l’equip d’Ivan Moreno ocupa una notable novena posició, lluny de les places de descens, encara que també lluny dels llocs de promoció. Per compensar-ho, la Pobla de Mafumet és també el segon equip menys golejat (21), superat només per l’Europa que n’ha encaixat 19 en aquestes 26 jornades –en aquest cas, 25 partits i 39 minuts del matx a Cerdanyola–. El món al revés.

Rival
L'Europa afronta un desplaçament complicat

Si en els equips filials se’ls hi pressuposa certa rauxa, errors defensius i partits amb moltes dianes, la Pobla d’Ivan Moreno és el rei dels resultats per la mínima i els empats sense gols. En aquestes 26 jornades que portem de campionat, en la meitat d’elles els partits dels ‘grana’ s’han resolt amb un gol o menys; sis victòries per 1-0, quatre derrotes pel mateix resultat i tres empats a 0. Tot i les xifres, no seria prudent qualificar el filial del Nàstic d’equip defensiu. És cert que l’equip ha après a gestionar molt bé quan s’avança en el marcador i que pren molta atenció a no cometre errors en fase defensiva, però la possessió de la pilota segueix sent una de les seves principals armes. Ho destacava, aquesta setmana, el tècnic Ivan Moreno en una entrevista del periodista Roger Sánchez al portal ‘Gol Cat’.

El míster ‘grana’ parla també del fet de què l’equip sigui l’únic conjunt de la categoria que entrena els matins i explica com s’ho combinen. Trets curiosos a banda, l’Europa s’enfrontarà a un rival en una situació similar a la que es trobava el Manlleu, que ja es va endur els tres punts contra el conjunt escapulat. Situat en la zona mitja, els d’Ivan Moreno no tenen la pressió d’estar a la part baixa de la casa i viuen amb il·lusió la possibilitat d’enganxar-se a la lluita per les quatre primeres places, vist que els equips de dalt estan perdent molts punts en aquestes últimes jornades.

A més, el Municipal de la Pobla de Mafumet s’ha convertit en un dels feus on és més difícil fer gols. De moment, s’hi han pogut veure 18 gols en el que portem de temporada, només 6 dels quals marcats pels equips visitants. I en les últimes dues temporades, l’Europa no hi ha aconseguit marcar.

acidH TEB SpecialOlympics Footters