MÉS RIVAL: MANLLEU

EN ZONA DE NINGÚ
>> (Un article de Genís de Moner)

Lluny de la zona perillosa, no sembla però, que enguany el Manlleu pugui repetir la gesta dels dos últims anys i classificar-se per la promoció d’ascens de categoria. Situat al bell mig de la taula, els osonencs estan vivint una temporada força irregular. Tret de les quatre victòries consecutives entre la jornada 14 i la 17, els de Jordi Dot no han aconseguit encadenar cap altra ratxa de bons resultats cosa que ha dificultat que l’equip entrés en la lluita per les primeres quatre places.

Si bé és cert que el Manlleu ha perdut els seus millors futbolistes en els últims anys, un ja s’havia acostumat a veure el conjunt quadribarrat lluitant a la part alta de la taula. El més estrany és que els números de l’equip fora de casa són realment bons –seria quart si només comptessin els partits a domicili–, però el seu rendiment al Municipal d’Esports de Manlleu ha baixat dràsticament. El que havia arribat a ser una de les grans armes de l’equip, el seu estadi, s’ha convertit enguany en el principal handicap del conjunt osonenc. Fins la jornada 13, només l’Europa havia marxat de Manlleu sense cap punt. En aquell partit, un duel realment igualat, els escapulats van veure com se’ls hi anul·lava inexplicablement un gol de Víctor Duran.

Rival
L'exeuropeista Manel Sala, el gran perill del Manlleu

En els últims partits aquests registres han millorat, però amb quatre victòries i un empat el Manlleu segueix sent un dels pitjors locals de la categoria. On tampoc està aconseguint gaire bons registres és en l’apartat de gols a favor. Encaixa poc, això sí, però només ha aconseguit marcar 30 gols en aquests primers 25 partits de campionat. A més, aquestes 30 dianes estan força mal repartides; Manel Sala, ell solet, n’ha fet 18, el 60% del total de gols de l’equip. Sala, en la seva segona temporada al club osonenc, ha explotat i s’ha convertit en la gran referència ofensiva del conjunt de Jordi Dot. L’any passat, en tot el curs va fer 14 gols, ara, en 25 jornades en porta 18, quatre dels quals en un mateix partit, en la victòria del Manlleu per 1-4 al camp de la Rapitenca a la jornada 19.

El problema és que, sense Manel Sala, entre tota la resta de jugadors quadribarrats només han marcat 12 gols. Això sí, el màxim golejador del grup V i exjugador del Primer Equip de l'Europa estarà diumenge al Sardenya i caldrà vigilar-lo molt. L’any passat, Sala ja va fer emmudir l’estadi gracienc amb un golàs antològic de xilena. A més, no oblidin que, tot i ocupar la desena posició, els números del Manlleu a domicili són d’equip de play-off. I l’Europa ja no es pot permetre gaires més ensopegades en aquesta segona volta.

acidH TEB SpecialOlympics Footters