MÉS RIVAL: CASTELLDEFELS (II)

HISTÒRIES DEL RIVAL: CASTELLDEFELS
(Un article de Genís de Moner)

Cada gol que marca la UE Castelldefels dóna al conjunt entrenat per Eloy Martínez 1,65 punts. Així, el conjunt mariner és l'equip que major rèdit treu de cada gol que fa, fet clau en la bona marxa de l'equip, que ara es troba en el millor moment de la temporada. Dels darrers deu partits han perdut un. Tot i no ser un equip molt ofensiu, els mariners han obtingut bons resultats.

Que el Castelldefels ocupi una còmoda tretzena posició, amb 38 punts i a 9 del Vic, equip que marca la zona de descens, s’explica a través del gran benefici que treu de cada diana anotada pels seus jugadors. I és que el conjunt mariner és de llarg l’equip menys golejador de Tercera (23) en aquestes 32 jornades que portem de campionat, 7 menys per exemple que el Balaguer, cuer de la categoria, o 4 menys que la Gramenet, el segon equip amb menys gols a favor de la lliga. Tot i això, aquesta poca capacitat golejadora no ha privat als d’Eloy Martínez d’aconseguir fins 9 victòries –6 d’elles per 1 gol a 0– i 11 empats.

Un dels factors que podrien explicar aquesta dificultat per fer gols està directament relacionat amb l’Europa. I és que el que era màxim golejador del conjunt mariner a principi de temporada, Òscar Muñoz –de fet segueix sent encara el ‘pitxitxi’ de l’equip aquesta temporada– va fitxar per l’Europa just ara fa una volta i des d’aleshores el Castelldefels només ha pogut anotar 14 dianes. Tot el que ha aportat Muñoz a la davantera escapulada ho va deixar d’aportar a Castelldefels i l’equip mariner, mancat de referències golejadores, ho ha trobat molt a faltar. Per contra, Eloy Martínez ha sabut compensar aquest poc ‘punch’ a davant dotant l’equip d’una solidesa defensiva que fa que sigui un dels equips de Tercera a qui més costa marcar gols.

Els 36 gols encaixats en tot l’any són xifres d’equip de la zona mitja de la taula, molts menys dels que han rebut els equips que es troben en plena lluita pel descens, on es trobava immers el conjunt mariner fa poques setmanes. I és que haurà d’anar amb compte l’Europa perquè a més, els del Baix Llobregat duen una ratxa de tres victòries consecutives, cinc partits sense conèixer la derrota i només un partit perdut dels últims deu, en els que han rebut només 6 gols.

acidH TEB SpecialOlympics Footters