MÉS RIVAL: MONTAÑESA (II)

HISTÒRIES DEL RIVAL: MONTAÑESA
(Un article de Genís de Moner)

L’Europa no ha guanyat mai a la Montañesa en categoria estatal. Així de clar i així de senzill. Els de Nou Barris s’han convertit en l’autèntica bèstia negra d’aquest Europa des que van aconseguir l’ascens a Tercera Divisió ara fa tres temporades, convertint-se així en l’únic equip de l’actual categoria a qui els escapulats no han pogut vèncer mai en aquest nivell.

Sí que és cert, que abans de l’històric ascens dels de Nou Barris, Europa i Montañesa s’havien enfrontat en quatre ocasions i, en dues, l’Europa n’havia sortit vencedor. La temporada 1989-1990, quan la Copa Catalunya es jugava a eliminatòries d’anada i tornada, escapulats i groc-i-negres es van enfrontar per primera vegada en la seva història. Al partit d’anada, la Montañesa es va imposar al vell Sardenya per 2 gols a 3, però a la tornada, els de Gràcia es van imposar per un contundent 1 a 5 que els va permetre passar de ronda. L’altre precedent, l’hem d’anar a buscar quinze anys més tard, la temporada que l’Europa va jugar a Catalana i en aquesta ocasió també, els europeístes van aconseguir vèncer en una ocasió; a la segona volta, l’Europa va guanyar per la mínima a la ‘Monta’ i va aconseguir tres punts que acabarien ajudant a aconseguir l’ascens altre cop a Tercera una temporada després d’haver-ne baixat.

Però a partir d’aquí, res de res. Com tothom ja deu saber, els de Nou Barris van pujar a Tercera l’any 2010 per primer cop a la història de la mà de Miki Carrillo i des d’aleshores no han perdut mai contra l’Europa en el derbi més modern de la ciutat de Barcelona. Dels cinc partits disputats a Tercera, la ‘Monta’ n’ha guanyat tres; els altres dos han acabat en empat, en el que ja comença a ser un fet prou destacable. La primera temporada, la 2010-2011 en què els de Miki Carrillo van aconseguir disputar de manera sorprenent el play-off d’ascens, els de Nou Barris van vèncer en els dos derbis, tant a la primera volta com a la segona. A la primera volta, al Municipal de Nou Barris, els groc-i-negres van guanyar per 2 gols a 1, però la veritable sorpresa va arribar en el matx jugat al Nou Sardenya; amb ambdós equips a la part alta de la classificació i lluitant per consolidar-se en les places d’ascens, la ‘Monta’ va passar com una piconadora per sobre l’equip local aconseguint un contundent 0 a 3 que va deixar glaçat el Nou Sardenya.

I si el primer any es podia parlar de sorpresa, en la segona temporada, els groc-i-negres van demostrar tenir-li la mesura presa a l’Europa. A la primera volta, a Nou Barris, victòria local per 1 a 0, mentre que a la tornada ambdós equips van firmar les taules (2 a 2) en un partit que molts recordaran perquè va acabar sent un partit totalment intranscendent, però que, de no haver-se produït una sèrie de resultats, hagués pogut ser un partit d’autèntic infart en la lluita per la permanència. I enguany, empat de nou, en aquest cas a un gol, i esperant que per fi, en aquesta segona volta, els de Dólera puguin trencar d’una vegada per totes aquesta ratxa de mals resultats contra la seva bèstia negra a la categoria.

acidH TEB SpecialOlympics Footters