Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

EL FEMENÍ JUGARÀ LA LLIGA 10/11 A LA SUPERLLIGA!

Ocuparà la plaça del Nàstic de Tarragona

FemeniLa temporada vinent el Femení de l'Europa complirà un somni que semblava llunyà i molt dificil: jugar a la màxima categoria espanyola, la primera divisió, la Superlliga. El nou format de la competició no preveu descensos en tres anys, però el Nàstic de Tarragona renunciarà a la plaça. En tractar-se d'un club català, el seu reemplaç també serà català: l'Europa.

La polèmica reforma de la Superlliga (en que aquest agost han entrat a formar part, de cop i sense guanyar-se l'ascens al camp, els equips femenins dels equips de Primera i Segona en versió masculina) preveia també un lliga sense descensos -només amb ampliacions d'equips- en almenys tres temporades. No obstant això, un equip renunciarà aquest estiu a la seva plaça: el Nàstic de Tarragona. L'equip, fruit de la reconversió de l'antic Tortosa-Ebre de Lliga Nacional, està format per jugadores de la segona divisió femenina i enguany està encaixant sonores golejades en molts partits per més de 10 gols.

Aquesta enorme descompensació i la falta de recursos del Nàstic per oferir un equip de garanties per a l'any vinent, tot i tenir garantit no descendir, han portat als responsables 'granes' a renunciar a aquesta plaça. Aquest estiu, a banda dels ascensos que tindran lloc en els diferents PlayOff, una plaça haurà de ser asignada de nou per compensació territorial. Entre els equips catalans sondejats, només l'Europa ha recollit el guant i acceptarà el repte de competir la temporada vinent a la màxima categoria del futbol femení. Passades les festes de Nadal, durant la setmana de l'11 al 17 de gener, es convocarà una roda de premsa informativa.

"Tindrem el difícil repte de formar un equip altament competitiu per jugar contra equips de la talla del Barça, l'Espanyol, l'Estartit, l'Athletic Club, el Levante o l'Atlético de Madrid" ha afirmat Jordi Vela, responsable esportiu de la secció, en declaracions exclusives a ceeuropa.cat.  Per la seva banda, el president de l'entitat, Guillaume de Bode, ha comentat que "hem acceptat el repte després d'haver consultat els nostres patrocinadors i tenir la garantia que podrem competir amb dignitat en aquesta categoria i sense generar cap dèficit a la tresoreria del club". El dirigent escapulat ha manifestat la il·lusió que per a ell suposa "poder dir que tots els màxims exponents de la història del club, el Primer Equip, el Juvenil A i el Femení A, hauran militat tots ells almenys una vegada a la màxima categoria del futbol espanyol a les seves diferents lligues".

acidH TEB FederacioAcell