OCASIÓ PERDUDA... PERÒ TOT SEGUEIX IGUAL PER DALT

Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

Palamós 0 - Europa 0

L'Europa mereix però no afina la punteria

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Partit bonic, amb molt ambient a la graderia i digne de dos històrics del futbol català el que han signat Palamós i Europa. No obstant, el 0-0 final, fruit de la falta de definició dels dos equips, no deixa satisfets cap conjunt, si bé la situació dins la zona alta no varia respecte fa quatre dies. El quadre gracienc ha deixat passar així una excel·lent oportunitat de situar-se líder en solitari de la lliga, tot i que les primeres places resten encara per definir-se a falta de 9 punts i tot és possible.

El partit ha començat 'sense jugar-se'. Els jugadors del Palamós, com acte de reivindicació davant els impagaments acumulats dels darrers mesos, s'han unit al mig del camp i han fet pinya mirant cap a tribuna. L'Europa, amb la pilota als peus, ha mogut el cuir en camp propi negant-se a atacar, respectant així l'acte de protesta dels locals. Poc més de 40 segons ha durat l'escena, sota la tancada ovació del públic assistent -d'un i altre equip-. Acte seguit, tothom a lloc, recuperant així la normalitat del joc.

Ha començat fort el Palamós. Al minut 5, una pilota que Leva ha sortit a refusar i que ha quedat morta a l'àrea, l'ha acabat salvant Cano dins l'àrea petita. Pocs minuts després, Víctor Duran, lliscant per terra, ha abortat el que anava a ser un clar remat creuat de Revert davant Rafa Leva. Passat el quart d'hora, l'Europa s'ha tret la pressió del damunt i ha començat a dominar la pilota i a tenir ocasions. Al minut 17, Rovira ha xutat alt fregant la creueta i als minuts 22 i 25 l'Europa ha perdonat en un tres i no res dues ocasions clares de gol, totes dues a botes de Cebri.

La primera en un mà a mà amb el porter on el punta s'ha avançat massa la pilota al darrer toc i quan ha volgut xutar s'ha trobat el cos del porter Martí ja al damunt. La segona, similar però amb Cebri amb menys angle de xut obert a l'àrea, l'ha acabat refusant Martí amb un puny. El partit, animat, amb bon joc i amb molt color a la graderia -total comunió entre penyes i seguidors d'un i altre equip a estones en escenes socials envejables- ha tingut la seva darrera acció a destacar al minut 43 quan Rovira ha caigut dins l'àrea i l'Europa ha reclamat possible penal.

Al minut 52, un remat de cap de Cebri, massa alt, ha estat el primer avís de la represa. Sis minuts més tard, clara opció per Guzman, a qui li ha quedat una pilota morta a l'àrea gran. Sobre el bot de la mateixa, Guzman no ha impactat bé amb la bota i el seu xut que volia ser fort i ha estat defectuós, ha marxat desviat. Per la seva banda, el Palamós estava fent un gran partit al contraatac, sempre perillós però sense accions clares de gol, mentre l'Europa ha seguit perdonant les que tenia.

Als vint minuts de joc, un cop de cap de Cano ha obligat Martí a un gran salt per evitar el gol. Tres minuts més tard, Javi Morales ha tocat clarament la pilota amb la mà dins l'àrea en un salt de cap. El col·legiat no ha interpretat voluntarietat i no ha xiulat la pena màxima. Al minut 70, la més clara del Palamós: xut de David Malo que pica directament sobre la creueta esquerra de la porteria gracienca. L'Europa, no obstant, ho havia de provar de totes les maneres i Diego, des de fora l'àrea, s'ha atrevit al minut 83, obligant a una bona estirada del porter, qui ha evitat el gol.

Amb els locals ben posicionats darrere, l'Europa no ha trobat més espais per fer mal. De fet, la darrera aproximació ha estat palamosina, amb un fluix remat de cap de Revert, centradet, que Leva ha aturat sense problemes a un minut per complir-se els 90 de joc. En els tres d'afegit que ha concedit el col·legiat, cap opció gracienca i, per l'altra banda, un córner i una falta lateral que no han trobat tampoc camí del gol. El nou marcador electrònic que estrenava el Municipal haurà de moure els dígits dels gols en una altra ocasió.

Lliga · J35 · Estadi Municipal de Palamós · (27/04/14) · 400 espectadors

PALAMÓS: Martí, David Malo, Revert, Chicho, Javi Morales, Raúl Calvo, Pugui (Marc Vila, 87'), Cunill, Subi, Ritxi i Dani Romero (Arimany, 57').

EUROPA: Rafa Leva, Guillem, Cano, Víctor Duran (Vivó, 80'), Cuadras, Javi Lara, Rovira, Marc Esteban, Cebri (Javi Sánchez, 66'), Valderas (Guzman, 57') i Diego.

ÀRBITRE: Andrés José Páez Brines (Tortosa).

TARGETES: Grogues a Raúl Calvo (Palamós) i a Guille (Europa).

GOLS: cap.

INCIDÈNCIES: Abans de l'inici de l'encontre s'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'exentrenador del primer equip del FC Barcelona, Francesc 'Tito' Vilanova. Quan ha sonat el xiulet inicial, els jugadors del Palamós s'han unit en pinya mirant a tribuna, renunciant a jugar, per protestar per la situació econòmica del club i els pagaments endarrerits. L'Europa ha jugat uns instants a camp propi sense atacar, respectant la protesta. Als 40 segons de joc els palamosins s'han posicionat de nou al rectangle de joc i l'encontre s'ha disputat amb normalitat.