Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

BÈSTIA NEGRA

 Una crònica d'Àngel Garreta ( @angelgarreta )

La Monta li té la mida presa a l'Europa

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)   Twitter

Europa

El derbi de la jornada entre els equips de Gràcia i Nou Barris ha acabat amb el marcador inicial del partit i amb poques ocasions per foradar cap de les porteries. La 'Monta' ha demostrat tenir les mides de l'Europa ben agafades almenys a Tercera. L'Europa no l'ha guanyat mai en els sis duels que es porten disputats a la història dins aquesta categoria.

.

Europa 0 - Montañesa 0

Marcador

 

 

Primera part

Un salt per la disputa de la pilota amb certa força per part dels jugadors d'un i altre equip ha finalitzat amb targeta groga per Javi Lara només començar el partit. L'àrbitre ha marcat el llistó alt d'inici i tot semblava indicar que si aquests eren els paràmetres per una targeta, qualsevol partit disputat a base de contacte acabaria amb un rosari de cartulines. N'hi ha hagut, però no tantes com haurien estat necessàries per un partit on la contundència i la intensitat han robat protagonisme al futbol i les ocasions.
 
Les marques a l'home i els espais molt ben tancats darrere han impossibilitat aproximacions clares dels equips durant una bona estona del primer temps. Al minut 18, primera arribada visitant amb un córner que pentina Andrés obligant Leva a treure el puny per enviar la pilota lluny de l'alçada del travesser. La rèplica, al minut 24, amb una centrada de Guzman que Cano, al segon pal -i després de controlar amb el pit i preparar-se el xut- ha enviat fora de remat creuat a la mitja volta.
 
La resta del primer temps ha transcorregut ensopit, sense arribades clares -els porters només han intervingut per tocar i desplaçar pilota o per fer-se amb el control de l'esfèrica en salts sense perill- i amb un joc irregular per part de tots dos conjunts. El color del derbi l'han donat les penyes d'un i altre equip en una grada que ha tornat a superar els 1.200 espectadors una jornada més. Sensacional realitat.

Segona part

Polèmica represa del partit. Al primer minut, una acció d'Édgar sobre Nils a l'àrea gracienca ha estat reclamada insistentment com a penal per part dels visitants. Enmig d'aquestes protestes, l'assistent ha cridat l'àrbitre i aquest ha expulsat el tècnic groc-i-negre Manolo González, qui ha vist tota la segona part al lateral del camp, ben lluny de la banqueta.

No ha estat fins al minut 63 que ha tornat a intervenir un porter, ha estat Leva, a remat de cap de Pere Olivé. Atent, el porter gracienc ha refusat el perill d'una pilota enverinada. Al minut 78, la primera de les dues accions clares que ha tingut l'Europa. Una falta al segon pal ha acabat amb un refús mort a peus d'Alberto. Aquest ha rematat a boca de canó però la pilota ha topat sobre el cos de l'exporter escapulat Tato Burgada.

Al minut 81, nova polèmica arbitral, ara amb queixes pels locals per la segona groga a Epitié en el salt per una pilota. Amb deu homes ha encarat l'Europa els darrers minuts de partit. A quatre per acabar el temps reglamentari, l'exgracienc Nils ha posat a prova de nou Rafa Leva amb el xut d'una falta directa que el porter gracienc ha tornat a salvar del gol. La darrera acció del partit, segurament la més clara de totes: tercer minut d'afegit, falta de l'Europa penjada a l'àrea i Camacho, de cap, que envia la pilota a la part superior del travesser d'un superat Tato.

Fitxa Partit
Lliga · J26 · Estadi Nou Sardenya · (03/03/13
) · 1.237 espectadors

EUROPA: Rafa Leva, Édgar, Alberto, Cano, Aitor Torres, Javi Lara, Rovira (Diego, 71'), Valderas (Delmàs, 71'), Camacho, Óscar Muñoz (Epitié, 62') i Guzman.

MONTAÑESA: Tato Burgada, Ferran, Uri, Andrés, Acosta (Romera, 75'), Ruben, Padilla, Héctor (Dani Sánchez, 57'), Pere Olivé (David, 85'), Nils i Sascha.

ÀRBITRE: David Jorge Conejo Rodríguez (Lleida).

TARGETES: Grogues a Aitor Torres, Javi Lara i Epitié -dues i expulsió minut 81- (Europa) i a Ferran, Uri, Padilla i Héctor (Montañesa). Vermella directa al tècnic Manolo González -minut 46- i al segon entrenador Marc Ramírez -minut 81- (Montañesa).

GOLS: cap.


Imatges del partit

Europa
Onze de l'Europa

Europa
Onze de la Montañesa

Europa
Alberto lluita amb Sascha per una pilota

Europa
Derbi de màxim respecte el vistcut a Gràcia

Europa
Aitor Torres intenta 'robar-li la cartera' a l'exescapulat Nils
 
Europa
Óscar Muñoz en plena lluita per la pilota
 

acidH TEB FederacioAcell