Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

L'Europa i la Sagrada Família: la història ens uneix i el futur també

15 Abril 2016 Àngel Garreta
Una imatge de l'Europa jugant davant el temple fa un segle Una imatge de l'Europa jugant davant el temple fa un segle Arxiu Diputació de Barcelona

El Primer Equip de l'Europa va jugar durant vuit anys just davant la Sagrada Família, un barri que va acollir el bressol del club i amb el qual l'entitat torna a abraçar-se de nou en una nova etapa.

Als baixos del carrer Sicília número 290, dins l'antic bar-bodega La Roca, es va fundar el 5 de juny del 1907 el Club Esportiu Europa. Des dels inicis i fins competir oficialment de forma federada van passar dos anys on l'equip jugava com a local al carrer Indústria, a tocar de la Sagrada Família. El 1909 es va traslladar a la confluència de carrers Mallorca, Sicília, Provença i Nàpols, davant per davant d'un encara gairebé esquelètic temple que aixecava Antoni Gaudí. El 1912, dins el mateix entorn, el terreny de joc es va traslladar a l'altre costat de la Sagrada Família, als carrers Mallorca, Provença, Marina i Lepant.

Així doncs, abans d'escriure la seva futura història al carrer Sardenya, l'Europa va patir el seu creixement com entitat en un dels més populars barris del pla de Barcelona. Gairebé un segle després de marxar de davant la Sagrada Família -fa 99 anys-, l'Europa torna al barri per a impulsar una nova sèrie de campanyes socials. El club s'ha anunciat al número d'aquest mes del Butlletí de la Sagrada Família que edita la l'Associació de veïns i veïnes de la Sagrada Família i ha començat a repartir i penjar diversos pòsters específics com a reclam pels potencials aficionats. Són les primeres d'una sèrie d'iniciatives d'impacte a la Sagrada Família i impulsades per l'Àreal Social del club.

La Sagrada Família es troba ara mateix en plena Festa Major, organitzada per la Coordinadora d'Entitats. Podeu consultar el programa d'actes aquí.


160415 sagradafamilia 1

 

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics