agenda

barra-banner-1
barra-banner-1
barra-banner-1

La base: Infantil A i Aleví B

24 Gener 2019 Redacció
Celebració d'un gol de l'Infantil A Celebració d'un gol de l'Infantil A Arxiu CE Europa (Andrés Satan)

El portal web del club continua la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips de Futbol Formatiu: torn d'Infanti lA i Aleví B.

Infantil A

Aquest equip escapulat està competint a la segona categoria d'infantils dins el grup 4 de Preferent. Acabada la primera volta l'Infantil A està situat cinquè amb 26 punts. La temporada anterior l'equip jugava a Primera Divisió on va quedar segon fent una gran temporada però en una categoria on només pujava el primer (del qual se'n va quedar a un punt). Durant l'estiu un equip va renunciar a la nova categoria i l'Europa va ocupar la plaça com a millor segon de tots els grups.

El canvi de categoria va suposar avançar la pretemporada per a un equip on la majoria de jugadors havien format l'Infantil B, havent sortit una gran part d'ells de l'Escola del club i passant pels equips federats corresponents. Aquests jugadors són Nacho Gómez, Roman Vitucci, Xavi Llimós, Guille Vallès, Pol Rueda, Jofre Amorós, Joao Sarsanedas, Arnau Semper, Albert Taberner i Jan Prat. Altres que es van incorporar la temporada passada són: Jordi Fernández, Oriol Domènech i Carles Martínez. Un altre jugador de l'escola que se suma a l'equip procedent de l'Infantil D és Shimeles Torrents. Incorporats d'altres clubs aquesta temporada són: Logan Leyva, Billy Leyva, Oriol Veges, Joan Montmany i Marc González.

Fins a dia d'avui l'equip s'ha adaptat a una categoria molt exigent on cada partit és un repte. L'Infantil A mostra a la gespa un equip segur del que fa i que s'ha convertit en el més golejador de la categoria. Es tracta d'un equip ofensiu que acumula jugadors a dalt per crear moltes ocasions i ser efectius com mostra la victòria al camp del líder, l'Espanyol, per 1-3. També és un equip que concedeix ocasions i és darrere on, de mica en mica, l'equip va millorant la seguretat.

Al cos tècnic trobem de delegat en Ricard Alegre, de segon entrenador en David Soriano -actual capità del Jvuenil A- i el tècnic principal és en Roger Navarro, un entrenador que ja duu temps al club. En Roger explica que "va ser una sorpresa positiva trobar-se el canvi de categoria que els nois estan gaudint i competint. El canvi va afectar un xic a nivell de planificació, canviar els objectius... però pels jugadors és un aprenentatge, una major exigència i que, tot i estar pensat l'equip per a la Primera Divisió, es demostra que pot competir perfectament a la categoria actual". Per a Navarro la clau del grup és que té "ganes d'aprendre i una ràpida adaptació a la manera de treballar i als matisos que es van incorporant. A més, els jugadors cada vegada milloren més l'aspecte competitiu sense renunciar a l'estil de joc".

Pel tècnic "la progressió del grup és clarai dins el vestidor hi ha un molt bon ambient entre els companys. A nivell individual els jugadors van millorant els seus conceptes posicionals. Penso que, independentment de la classificació, l'equip pot anar a més i seguir en progressió ascendent sense que faltin mai les ganes de millorar i el treball".


190124 base A

 

Aleví B

El segon dels equips de futbol 7 del club milita en una categoria exigent com és la Primera Divisió. Aquesta temporada ho fa al grup 2 amb equips competitius on la majoria de jugadors també són de segon any d'alevins. La totalitat de l'Aleví B gracienc és de darrer any d'alevins i, per tant, estan ja a un pas de passar a infantils i canviar el futbol 7 pel futbol 11. Ara mateix, a falta d'una jornada per finalitzar la primera volta i amb un partit menys, l'equip està situat en 11a posició, quatre punts per sobre de l'equip que marcaria el descens.

En aquestes edats mana per sobre de tot els objectius d'aprendre, millorar i evolucionar. No es deixa de banda la competició, on l'equip intentarà, des d'aquest punt de partida, competir cada setmana per superar les diferents situacions. L'equip el formen jugadors que han estat a l'Escola del club i han estat seleccionats per federar-se. La procedència dels jugadors és de diferents equips del club: Noa Malagelada i Arnau Solsona de l'Aleví C, Samuel Fornieles, Daniel De Llano, Guille González, Erdem Coskum i Pau Montoliu de l'Alevi D i Jaume González i Àlex Cebrian de l'Aleví G. Es tracta d'un equip cohesionat des del primer dia.

A nivell de competició els seus resultats són sempre ajustats, cosa que fa la competició molt igualada, cuidant cada detall dins dels partits. Els seus tècnics són en Pablo Sanz i Marc Rodríguez, persones de club i exjugadors que van estar al club des de l'Escola fins a juvenils. En Marc destaca "l'evolució del grup des de l'inici de la temporada al setembre. Els jugadors creuen en una manera de fer cada vegada més consolidada. És un equip amb un gruix de jugadors de diferents equips del club i això demana un temps per conjuntar-se, conèixer els companys i que la connexió sigui cada vegada millor i faciliti la feina dins i fora del camp". La categoria on juguen és, com hem comentat, exigent i igualada, però per a Rodríguez "és un privilegi poder entrenar aquest grup, tant per ells com pels entrenadors és un constant aprenentatge. Hem disputat i competit tots els partits jugats i de cada un d'ells hem tret aspectes positius independentment del resultat".

Pel tècnic de l'equip és necessari "seguir millorant en cuidar petits detalls que, de ben segur, ho aconseguirem en el que resta de temporada. És important que l'equip sigui constant i que els nens sàpiguen quins són els objectius. La motivació i la predisposició del grup hi és en cada entrenament i partit. L'ambició de tots és alta i els nens demanen més i més. Estarem al seu costat fins al final de la temporada ajudant a la seva formació".


190124 base B

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics