La base: Cadet A i Benjamí C

10 Gener 2019 Redacció
Celebració d'un gol del Cadet A Celebració d'un gol del Cadet A Arxiu CE Europa (Xavier Massó)

El portal web del club continua la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips de Futbol Formatiu: torn de Cadet A i Benjamí C.

Cadet A

Un gran inici de temporada i la regularitat amb els resultats fa que, a falta de dues jornades per acabar la primera volta, el Cadet A estigui segon classificat a només un punt del líder, l'Espanyol, dins el grup 4 de Preferent. Ara mateix tot queda per decidir, però l'equip ocuparia plaça de Divisió d'Honor.

Dins un bon clima, el grup competeix com un equip sòlid al camp, intentant aplicar allò treballat durant la setmana, acumulant resultats positius. Cada jugador sap què ha de fer, en solidaritat amb el grup, per superar el rival que tinguin davnat en una lliga exigent.

L'equip té una sèrie de jugadors que sumen temps dins el club, fins i tot des de l'Escola, com són Pol Escobar, Jan Capell, Niko Humber, Marc Abellan, Benet Noguer i Pablo Clavijo. Altres ja duen temps amb l'escapulada com són Ian Bell, Pablo Montonya i Alejandro Cova. Els jugadors fitxats la temporada passada són Juan Huelomo, Tomás Brillas, Marek Torres, Álex Cobos, Edhadji Thiam i els nous del present curs esportiu: German Mendoza, Pablo Chacón, David Rodríguez i German Gascón.

Cal dir que, tot i que l'equip és de segon any de cadets, tant en Pablo Montonya com en Pablo Clavijo són els petits del grup, ja que és el seu primer any cadet. Fins a 11 jugadors pertanyen al Cadet B que jugava a Preferent i són, per tant, coneixedors de la categoria. En una lliga molt competida, cal seguir fent les coses molt ben fetes per poder rendir de la mateixa manera fins al final. El seu entrenador, Roger Vera, assumeix la seva primera temporada al club, provinent del Cornellà, on duia l'Infantil C de Preferent i que va assolir el campionat.

Com a tècnic ja suma moltes temporades a les banquetes i com a exjugador de base va militar algunes temporades a l'Europa. El seu ajudant, en Tom Vandebroek, suma la segona temporada en aquest equip amb una actitud molt predisposada amb la feina. En Roger destaca del grup la "capacitat i sacrifici de tots els jugadors. Hi ha una gran maduresa per part de tots per entendre els rols dels jugadors. Tenen implicació màxima i això és una de les claus per donar-li la volta a una generació que, normalment, ha patit en aquestes últimes temporades". El tècnic comenta que "sempre és positiu que els jugadors nous o els que arriban d'altres equips tinguin una bona acollida. Això facilita la feina".

El màxim responsable de la banqueta del Cadet A admet sentir-se satisfet d'assolir un dels objectius de la temporada, que era ser un equip definit i reconeixible: "crec que hem creat una identitat d'equip i de joc on els jugadors se senten còmodes i poden donar el millor de sí mateixos. Tots estan tenint minuts en tots els partits i això fa que el jugador se senti partícep i pugui aportar la seva part al grup". Mirant endavant a la lliga, per a Vera "els nostres objectius no han de ser diferents als de l'inici, que és seguir competint a la categoria. Assegurant aquesta permanència, veurem fins on podem arribar. A llarg termini el treball amb aquests nanos ha de donar el màxim de futbolistes pels equips juvenils". El tècnic té clar que "els resultats no són la guia d'una bona feina o no, cal valorar tot el que ho engloba". En la seva primera temporada a l'entitat com a entrenador, Vera manifesta estar "molt content de ser-hi i de ser acollit com un més des del primer dia. La coordinació m'ha ajudat en la confecció de la plantilla i en el dia a dia per adaptar-me ràpidament. Valoro molt el seu seguiment de l'equip i el grau de llibertat que rebo".


190110 base A

 

Benjamí C

Els jugadors del Benjamí C són nascuts al 2009 i juguen a la Segona Divisió de benjamins, al grup 15. Ara mateix, en un grup de 16 equip, són els líders en solitari a tres punts del segon i amb un partit menys. Les bones dades esportives no només són numèriques, sinó que hi ha una bona feina al darrere amb uns jugadors que volen millorar en cada entrenament i s'esforcen per ser millors futbolistes. Fora del camp, aprenen els hàbits socials de l'esport com saludar-se i xocar les mans al finalitzar les taques, respectar-se entre ells i al rival i crear un bon ambient.

Aquest equip entrena tres dies a la setmana durant una hora i juga el partit del cap de setmana en un grup on els rivals són de l'àrea metropolitana com el Sant Gabriel, Barcino, Penya Anguera, Catalònia... un grup competit on els equips acostumen a ser de segon any de benjamins, exceptuant-ne algun. L'equip està composat completament per jugadors que en algun moment han sortit de l'Escola de l'Europa i posteriorment seleccionats per passar al futbol federat. En aquest cas hi ha 11 futbolistes a la plantilla: dos porters i nou jugadors de camp: En Bernat Margalef, que ja jugava al Benjamí C la temporada passada, en Yordi Alonso, Pierre Rodríguez i Àlex Garcia -la temporada passada al Benjamí E- i Ivan Rius i Max Costa que jugaven al 'D'. Per a la resta és el seu primer any com a federat. Aquests són: Àlex Casadevall, Roc Garcia, Teo Rius, Jordi William i Jan Carnice.

Dins la competició l'equip intenta executar tot allò que va aprenent en aquestes primeres etapes del futbol federat. Els tècnics de l'equip són dues persones que duen molt temps al club i que també en el seu moment van sorgir de l'Escola per anar jugant després en equips federats. Són en Guille Royo -que ho va fer fins que va acabar etapa d'infantil- i Àlex Caldú -qui la temporada passada va acabar la seva etapa formativa al Juvenil B i ara juga en etapa sènior a l'Europa B-. Ambdós són persones de club i això ajuda a transmetre molts valors i coneixements als nanos més petits.

En Guille destaca que "en aquestes etapes l'important és la il·lusió per part de tots, afegint la formació dins i fora del camp. Sóc una persona que entenc la competició com a eina de formació i cal també tenir-la en consideració sempre i quan no suposi capficar-se en aquest aspecte com a únic objectiu". L'entrenador destaca que el fet que els jugadors siguin tots sortits de l'Escola "fa que hi hagi una manera de fer definida, que la gent estigui identificada amb el club i que les dinàmiques siguin més fàcils, ja que entre ells l'adaptació del grup és més ràpida, com a nosaltres els entrenadors ens agrada que sigui així".

Per últim destaca estar satisfet i content "amb l'evolució de l'equip, amb les ganes de jugar i aprendre. Els resultats ajuden també a agafar confiança i sobretot també a la cohesió que hi ha dins el grup. Si haig de destacar un parell de coses serien la motivació del grup en el dia a dia i la predisposició d'entrenar i voler aprendre".


190110 base B

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics