Trenta edicions d'Històrics

Darrera visita de l'Europa al Guinardó en la penúltima jornada de lliga 14/15 Darrera visita de l'Europa al Guinardó en la penúltima jornada de lliga 14/15 Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Del 3 al 9 d'agost, al Municipal del Guinardó, se celebra la XXXa edició del prestigiós Torneig d'Històrics del Futbol Català. L'Europa, campió de la XXVa edició l'any 2010, iniciarà la seva participació dins la fase de grups el dimarts dia 4 contra Granollers i Badalona.

El més popular i 'oficiós' dels campionats d'estiu que es juguen a Catalunya celebra enguany trenta edicions canviant petits aspectes del seu format. No perdrà l'essència de la fase de grups en format 3x1 (triangulars de 45 minuts per decidir quatre semifinalistes), però sí que allarga el campionat una dia més durant la setmana. Enguany no hi haurà torneig seguit cada dia amb final en dissabte sinó que el divendres serà dia de descans i la final en diumenge. D'aquesta manera l'Històrics podrà deixar descansar els equips -essencialment els dels dos darrers grups- abans d'encarar les semifinals i la final.

Així mateix, per tal d'intentar donar més emoció a la fase de grups, els 'caps de sèrie' (els equips de Segona B la temporada passada) juguen els últims cada tarda, acumulant així més possibilitats de ser el darrer matx el més decisiu. També varia un xic l'horari de competició. Enguany s'avança tot mitja hora i cada fase de grups (de dilluns 3 a dijous 6) començarà a les 18 hores. Les semifinals (ja a 90 minuts) es definiran amb el campió del grup 1 contra el del grup 2 i el del grup 3 contra el del grup 4. L'Europa té dins el grup Granollers i Badalona. En cas de superar-lo, el seu rival a semifinals sortiria del triangular entre Júpiter, Vilafranca i Cornellà del grup 1.

Una setmana de futbol al millor preu

Els interessats en seguir el torneig tenen tres fòrmules per fer-ho, dues d'elles molt interessants:

Abonament de torneig: 15€ per tot el campionat, de dilluns a diumenge inclosa la final
Entrada diària a preu de soci: Els socis dels 12 clubs participants pagaran a taquilla només 5€
Entrada diària general: Preu de 10€ per a tot tipus de públic

L'Europa busca el seu segon títol

L'Europa ha jugat tres finals del Torneig d'Històrics, la darrera el 2010, d'on va sortir-ne campió derrotant el Sant Andreu. El club escapulat ha jugat fins l'edició 2014 un total de 67 partits dels històrics (25g, 25e, 17p) en 19 edicions competides. Martinenc i Sant Andreu, en 10 ocasions, són els equips contra qui més ha jugat el quadre gracienc. Al costat dels propis Martinenc, Sant Andreu i de Júpiter, Horta i Sants, l'Europa és un dels 6 equips -dels 12 que competeixen- que sempre serà convidat a participar al torneig per la seva condició d'històric fundador. La normativa del torneig divideix els participants entre 6 convidats històrics -que després poden acceptar o no, segons l'any i la conveniència, participar del mateix- i 6 equips (dos per categoria) amb grans mèrits esportius en la darrera temporada de lliga a Segona B, Tercera i Primera Catalana.


150803 historics 1

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell