Imprimir aquesta pàgina

La base: Femení B i Femení C

21 Desembre 2018 Redacció
La plantilla del Femení B La plantilla del Femení B Arxiu CE Europa (Jordi Batuecas)

El portal web del club continua la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips de Futbol Formatiu: torn de Femení B i Femení C.

Femení B

El Femení B, a la pràctica un Juvenil A, és el segon equip femení del club i actualment juga a la Primera Divisió juvenil d’únic grup format per 18 equips i on estan les jugadores de futur per el primer equip femení. La plantilla està composada per 20 jugadores, tres d’elles ja han debutat en el primer equip femení aquesta temporada: Claudia López, Claudia Francés i Itziar López (que és nova incorporació aquesta temporada). Li segueixen Carlota Granados i la portera Anna Lucia, les quals són les jugadores que més anys porten al club, ja que ho fan des de la temporada 2011/2012.

Cal puntualitzar que Carlota va marxar un any a l’Espanyol la temporada 2014/2015 i va tornar al club que finalment l'ha vist créixer com a persona i com a jugadora, debutant en temporades anteriors amb el primer equip femení. En el cas de l’Anna, va estar 4 anys a l’Escola de Futbol per donar el salt a l’equip de futbol 7 federat la temporada 2015/2016. La portera Núria González, afronta la seva sisena temporada al club, on aquesta ha estat pre-seleccionada recentment per les fases prèvies de la selecció catalana.

La resta de l’equip està format per Paula Bellido, Clara Dueñas, Mei Gómez, Anna Fusté, Montse Amella, Berta Corominas, Catia Pedrosa o Alba Morales que son les altres 'veteranes' de l’equip, on porten 5 i 6 anys respectivament. Les cares noves d’aquesta temporada son Gio Goméz i Claudia Sancho provinents del Sant Gabriel, Ona Aldea, que ve del Seagull de Badalona i Júlia Poquet del Sant Jordi, aquesta jugadora actualment s’està recuperant d’una greu lesió que va patir a l’estiu i que la va obligar a passar pel quiròfan.

Àngela Farrés i Josepha Vercammen s’han incorporat definitivament aquesta temporada al Juvenil A procedents del Juvenil B. Cal destacar que Josepha Vercammen va debutar aquest cap de setmana amb la selecció catalana sub 17 sortint al minut 70 contra la selecció aragonesa. L’equip actualment té 22 punts, ocupant la setena posició a falta de quatre partits per finalitzar la primera volta. Recordem que la propera temporada es crearà una categoria nova que serà la denominada Preferent, on ascendiran directament del 1r al 14è classificat, marcant-se així aquest objectiu per aquesta temporada. L'equip l'entrena per segon any consecutiu 'Nany' Haces, jugadora també de la primera plantilla.


181221 femenins B

 

Femení C

L’actual Juvenil B femení està composat de jugadores cadets i juvenils, que és com anteriorment es denominava la categoria segons la FCF. Aquestes noies estan compreses en edats mot diverses, ja que les més joves són nascudes l’any 2004 i la més gran l’any 2001. Actualment competeix a la Segona Divisió juvenil grup 3. Formen part de la plantilla 20 jugadores, diverses d’elles l’any anterior jugaven a futbol 7, com són la portera Nàstia Ester, Aina Salinas (jugadora provinent de l’Escola, que actualment porta 6 anys al club), Alexia Vidosa, Martina Pujol, Celia Payrató, Victoria Maria Franco, Mar Pescador, Elsa Todolí i Alba Montes.

També figuren jugadores en el seu segon any al club, com Aïna Adan, Blanca Sánchez, Lucia Olivan, Elsa Jové, Meg Martorell, Joana Abad o Claudia Escobar. L’equip l'acaben de formar jugadores que porten quatre anys al club, com Mireia Rosell, Laia Sust i Miriam Longás (provinent de l’Escola on va estar dos anys i va donar el salt al futbol federat). Per últim, Elba Hernández que és un fitxatge nou procedent de la Fundació Esportiva Grama. En aquesta categoria es barreja l’etapa de formació d’algunes jugadores amb l’etapa de competició d’altres i cal remarcar que les noies que competeixen són jugadores de 14 a 18 anys, on es nota el canvi físic, l’experiència esportiva i, sobretot, el canvi de les dimensions del camp, havent d’aprendre de nou el posicionament en accions ofensives i defensives.

L’Ernest García i el Robert García han agafat aquest any l’equip per primera vegada a futbol 11, tot i que cal remarcar que és el seu tercer any al club, ja que anteriorment estaven entrenant a moltes d’aquestes jugadores dins el futbol 7. Per l’Ernest, ser entrenador és molt més que ensenyar a les noies a jugar a futbol, és ser educador de persones, on intenta ensenyar valors com el sacrifici, el respecte entre les companyes, respecte cap al rival i cap a l'àrbitre. Per els entrenadors l’objectiu de l’equip és quedar el més a dalt possible a la classificació, tot i que l’objectiu principal és millorar la intel·ligència tàctica i tècnica de les jugadores.


181221 femenins C

Galeria d'imatges

Articles més recents relacionats per etiquetes