Agenda
Resultats
Preu Entrades
Acreditacions

Final a una altra temporada dels eSports

L'equip virtual al torneig de Pamplona L'equip virtual al torneig de Pamplona Arxiu CE Europa

Els eSports escapulats acomiaden la temporada amb una carta de valoració dels objectius.

Arriba el febrer i, com cada any, acaba la primera temporada virtual del curs pels eSports. En un any atípic, amb dos equips de FIFA, un de bàsquet virtual i un del videojoc 'League of Legends', la primera meitat del curs 21/22 ha estat satisfactòria. La gestió dels eSports del club, per primer cop amb tantes seccions i tants jugadors (més de 40 jugadors a càrrec de Beltry entre els 4 equips del club) ha donat els seus fruits.

Abans de passar als resultats, cal destacar tres fets històrics pels eSports del club: la participació en el primer presencial de la història de Clubs Pro a Pamplona acompanyats de les seccions d'esports electrònics del Levante i Osasuna. Els nostres, encapçalats per Beltry, van fer un paper molt digne aconseguint un valuós empat a dos enfront dels navarresos, en l'actualitat el millor equip d'Espanya. També destaca la creacció de seccions noves de molta importància com l'estrena del bàsquet virtual del videojoc NBA 2K i, encara més important en l'àmbit mediàtic amb i vistes a futur, el 'League of Legends' amb la participació del club a la Lliga catalana Òmnium.

Ja passant a resultats, cal destacar el bon paper al FIFA tant a PS4 com a XBOX. A la plataforma de Sony, els escapulats han aconseguit quedar tercers a la primera divisió de la VPG Espanya (principal lliga actual a la plataforma), també tercers a la ACF (competició organitzada des de Rússia però amb equips d'Espanya), cinquens a PLG al debut en aquesta competició i, finalment, la vuitena posició a la Tercera Divisió de la VFO, aconseguint la permanència amb marge i consolidant l'equip en aquesta categoria, la més alta possible a la plataforma de PS4.

A XBOX la consecució del subcampionat d'Espanya a la PLG, on es va perdre la final per 3-0 a la pròrroga amb el Nàstic de Tarragona, és el fet més destacat de la secció que just s'ha estrenat aquest passat octubre. A la VFO, a la Primera Divisió de XBOX, l'equip va aconseguir una meritòria sisena posició, mentre que a la VLG, la tercera lliga en importància, es va arribar fins a les semifinals del play-off després d'aconseguir la segona posició a la lliga regular.

En el bàsquet virtual els escapulats van tancar amb una onzena posició a la 2kDamex League en la seva primera participació en aquest esport electrònic. Al 'League of Legends', la lliga catalana Òmnium segueix el seu curs.

La temporada vinent començarà a mitjans de març i comptarà amb una novetat important: tres equips virtuals de FIFA en les plataformes de PS4, PS5 i XBOX. Cal afegir que aquesta temporada que entra serà l'última amb presència a PS4, ja que l'equip migrarà definitivament a PS5, on l'equip s'estrenarà també aquesta temporada per anar posicionant-se en la nova plataforma.