La base: Cadet C i Benjamí E

14 Març 2019 Redacció
Celebració d'un gol del Benjamí E Celebració d'un gol del Benjamí E Arxiu CE Europa (Xavier Massó)

El portal web del club continua la seva sèrie d'articles a fons sobre els diferents equips formatius: torn per Cadet C i Benjamí E.

Cadet C

El tercer dels equips cadets del club competeix a la categoria de Primera Divisió, al grup 1. Es troba actualment situat a la zona mitja-alta de la taula, on amb el pas de la competició l'equip s'ha anat conjuntant i formant un bloc competitiu en tots els partits fins al final. És un grup que barreja jugadors de segon any cadet i jugadors que la temporada passada eren infantils. A la plantilla hi ha jugadors provinents del propi club i també de fora, fet que necessita un procés d'adaptació i creixement.

La plantilla està composada per jugadors de la casa que han sortit de l'Escola i de diferents equips federats: Santi González, Dani Martín, Gerard Pou, Oriol Patau, Joan Vázquez, Jordi Marimón, Pol Méndez, Edu Pérez, José Luís, Biel Boada, Nacho Pizarro, Àlex Padilla i Artur Trifol. Els fitxatges d'aquesta temporada són: David Ponti, Sergi Arija, Adrià Queralt, Pol Bertran, Guillem Martínez, Jun Younyong i Lucas Madruga.

El seu entrenador és Ruben Blanes, tècnic que defensa el club des de la banqueta per primera vegada. No obstant, té àmplia experiència en la formació de base. El tècnic ens remarca que la seva adaptació al club ha estat fàcil, ja que amb el Marc Alegre va coincidir treballant en un altre club i, per tant, des de la direcció esportiva i conjuntament amb altres entrenadors tothom li ha posat tot molt fàcil. Ens diu que la planificació de la plantilla no va ser fàcil perquè "vaig arribar al club just a temps per poder gestionar un nou grup de jugadors de primer i segon any. Se'ns ha juntat les lesions d'alguns jugadors que eren importants dins el grup i adaptar-nos tant jugadors com tècnics a una manera de fer. Poc a poc, però, l'equip s'ha establert a la categoria fent bons partits i competint fins al final".

Blanes destaca que "cal seguir millorant i entrenant perquè això ens aproparà a fer un bon final de temporada. Com entrenador haig de tenir en consideració l'evolució del jugador, ja que molts acaben l'etapa de formació i ja passen a la de competició pura i dura quan siguin juvenils. Per la resta, els de primer any tenen una mica més de marge, però també treuen benefici de tenir companys amb un any més". L'entrenador li dona importància "a que els jugadors vinguin a entrenar motivats i amb alta predisposició a aprendre i seguir millorant. Estem en el bon camí i així seguirem fins al final".


190314 base A


Benjamí E

El grup 17 de la Segona Divisió acull l'equip del Benjamí E de l'Europa. El bloc gracienc està lluitant per sortir de les posicions de descens. El Benjamí E és un equip que ha progressat amb el pas de la temporada, adaptant-se a la nova etapa de benjamins i superant la sovint molt alta dificultat de jugar contra equips on el bloc de jugadors té un any més. Els europeistes treballen dia a dia per millorar i aquest treball, que és la part més important en aquesta edat, els farà segur progressar i ser millors jugadors.

Cal afegir que l'equip E dels benjamins és un grup d'amics, que gaudeixen junts i això fa que sempre hi hagi un molt bon ambient intern entre futbolistes i tècnics. L'equip està format per 12 jugadors. Els que provenen del Prebenjamí B són: Àxel Mestres, Asier Fontana, Guillem Monraba, Octavi Torregó, Simone Kebe, Otto Planagumà, Xavi Carreras i Aitor Vizcaya. Els que provenen de l'Escola de futbol són: Albert López, Àlex Lucas, Àxel Blázquez i Lucas Rovira.

Els seus entrenadors són Víctor Vilajosana, jugador del Juvenil B del club, Ramon Terrats, qui també va ser jugador de base molts anys i Carlos Garcia, que s'ha incorporat aquesta temporada. En Víctor ens remarca que l'equip ha anat millorant positivament, tant a nivell de joc com dels hàbits diaris pel bon funcionament del grup: "l'ambició ha anat a més en el dia a dia i creiem que en aquesta última part de la temporada l'equip seguirà progressant. Amb tot això, el grup s'ha trobat de ser els més grans en una categoria com prebenjamí als més petits a benjamins. Aquesta diferència de vegades és un avantatge pels rivals, ja sigui pel físic o pel fet de dur un any més competint a la categoria".

Per aquest motiu els entrenaments "tenen una evolució per intentar adaptar-se a la categoria i poder competir els partits com s'està fent fins al final. Per nosaltres com entrenadors és important ajudar el nen en tot moment, enviar un missatge positiu continuament i, sobretot, ser molt regulars en incidir en la correcció per millorar i potenciar allò que es fa bé i seguir així en aquella línia. És per això que fem que l'ambient de dins el grup sigui l'odini per a que es doni la situació que els nens sentin que gaudeixen jugant al que els hi agrada".


190314 base B