Els eSports tanquen el seu millor any

23 Desembre 2021 Redacció
Un any virtual sensacional Un any virtual sensacional

Situats al bell mig de la pandèmia de la Covid 19, els esports digitals escapulats han donat un gran salt de qualitat en tots els sentits.

L’any començava amb els graciencs a la Quarta Divisió de la VFO, situats a la quarta posició just després de l’aturada nadalenca. L’equip havia millorat respecte els anys anteriors i aquesta millora aniria sent progressiva durant tot l’any. El 17 de febrer del 2021, els de Beltry van aixecar el primer títol de lliga VFO de la secció, una Quarta Divisió on es portaven 4 temporades. Els gols de ForeverLobster i Joanpe i la bona feina defensiva van permetre als europeistes guanyar la lliga.

Al mes de març d'enguay, l’Europa començava el seu camí per la Tercera Divisió. Amb una primera volta per oblidar (14 punts de 39 possibles), els graciencs van aconseguir realitzar una gran segona volta, amb ForeverLobster com a màxim golejador de Tercera i Joanpe com a màxim assistent, per a arribar a la sisena posició i salvar la categoria L’estiu també va dur grans notícies a l’Europa. Els escapulats van participar a la Tercera Divisió de la VPG, la VFO a nivell europeu, i el resultat va ser immillorable: competint contra equips alemanys, austríacs, holandesos, francesos i d’altres nacionalitats, els de Beltry van aconseguir aixecar el títol de campions i sumar el primer títol europeu per a la secció. El mateix Beltry, ForeverLobster, Danilotelli o Álvaro van ser jugadors destacats.

A les acaballes de l’estiu, la proposta d’ampliar les seccions de l’equip va prosperar i, després de fer un ‘scouting’ entre diversos interessats, es va incorporar al club una nova secció de FIFA, aquesta a la plataforma de Xbox, així com la nova secció de bàsquet virtual del videojoc NBA2k a PlayStation 5. Totes amb un control gairebé diari per part de Beltry per a assegurar el bon funcionament dels equips a nivell coordinatiu.

Al mes de novembre, l’Europa eSports de futbol va ser protagonista actiu del primer presencial en la història de l'estat de Clubes Pro en un acte celebrat a Pamplona on els escapulats van competir amb els eSports d’Osasuna i Levante. Beltry va ser el màxim golejador escapulat del torneig amb dues dianes i els graciencs van aconseguir la tercera posició.

En els últims mesos de l’any, les diverses seccions dels eSports han aconseguit bons resultats. A PS4, els graciencs són tercers a Tercera Divisió de la VFO i segons a la VPG. A Xbox, els escapulats són sisens a la Primera Divisió de la VFO i tercers a la PLG. A l'àrea de bàsquet, els europeistes han fet una gran primera temporada a la Damex 2k league a falta de 4 jornades pel final. En definitiva, un 2021 que es tanca amb dos títols virtuals per a la secció i una gran millora tant esportivament com organitzativament.