Col·labora amb el Llibre Solidari

13 Abril 2016 Àngel Garreta
Causa solidària aquest cap de setmana a l'estadi Causa solidària aquest cap de setmana a l'estadi Llibre Solidari

El Nou Sardenya serà escenari, el cap de setmana del 16 i 17 d’abril, d’un punt de col·laboració de l’ONG ‘Llibre Solidari’. Tindrà un estand al recinte europeista el dissabte i diumenge al matí.

Pel que fa a dissabte, hi haurà un estand sota tribuna durant la jornada d’activitat de l’Escola de Futbol i el diumenge al matí en les hores prèvies i durant el partit Europa-Masnou. Berta Bagur és una de les responsables d’aquesta entitat. Parlem amb ella per posar en coneixement dels europeistes aquesta ONG.

Com sorgeix Llibre Solidari?
A finals del 2011 neix de la mà d’un emprenedor jubilat, que troba en l’ajuda als més desfavorits una manera de seguir en actiu. S’envolta del seu cercle d’amistats i de voluntaris per arrencar aquest projecte de forma totalment altruista.

Com van ser els inicis?
Començant a recollir les primeres donacions de llibres del seu cercle més proper, amb els seus cotxes particulars, amb carros de la compra...L´il·lusió feia superar tots els obstacles. Els primers punts de venda van ser parades en diferents fires dels barris de Barcelona. L’any 2012 va suposar un canvi... Es va creuar en la vida de Llibre Solidari un empresari que ho va canviar tot. Aquesta persona s’il·lusiona molt amb el projecte i contribueix de forma decisiva en l’obertura de la nostra primera botiga al carrer Francesc Tàrrega, al barri del Congrés de Barcelona.

Com funcionen les donacions i el voluntariat de Llibre Solidari?
Un factor clau en aquest projecte ha estat i és la solidaritat de les persones. Sense llibres no hi ha ajudes i la gent s’ha bolcat en què no ens falti la matèria primera, de tal manera que actualment per cada llibre que surt dels nostres punts de venda n’entren quatre. El voluntariat mereix una menció especial. Aquest projecte no es podria fer realitat sense el voluntariat, aquestes persones que dediquen part del seu temps a un perfecte treball en equip, perquè la nostra ajuda arribi als col·lectius més desfavorits.

Quins àmbits toca el vostre projecte?
Ja no volem parlar de projecte, som una realitat. Estem treballant per a què les nostres ajudes arribin a cobrir el màxim de necessitats bàsiques de les persones (sostre,menjar,...) i oberts a estudiar col·laboracions amb altres associacions i sempre sumant als nostres primers projectes d’ajudar a la gent gran tant amb aliment fresc com amb lloguers de vivenda social.

No trobes l'article que busques?
Si busques un anterior a Juny del 2014, probablement sigui a la Hemeroteca

acidH TEB SpecialOlympics FederacioAcell